Nutellafudge med seasalt

Gillar du Nutella och choklad så kommer du att älska denna fudge, jag säger bara oh my good….

 

NUTELLAFUDGE MED EN TOUCH AV SEASALT

1 burk dulche de leche

1 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)

150g choklad 60% (eller din favorit)

300g Nutella

30g smör

1/2 – 1 tsk flingsalt

Gör så här:

  • Kllä en form  ca 20x20cm  med bakplåtspapper.
  • Blanda alla ingredienserna UTOM saltet i ett vattenbad. Vattnet bör inte koka för mycket utan ha det på en medelhög temperatur.
  • Rör om tills chokladen har smält. Det tar ca 5-7 min.
  • Häll smeten i bakformen och gör eventuellt ett mönster med gaffel eller liknande.
  • Stö eventuellt över lite seasalt.
  • Ställ i kylen tills den stelnat (minst 2 timmar).
  • Innan den ska ätas, Skär den i rutor med en torr och varm kniv.
  • Ät och njut.
  • Blir det något över eller ifall du inte ska servera den samma dag så kan du förvara fudgen i kylen i en lufttät burk.

Har ni något favorit julgodis?

kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

15 Comments

  1. Åh, varför har affären inte öppnat än ?
    Hänger på låset 9.00 😉
    Tack för ännu ett smarrigt tips.
    Ha en fin tisdag.
    Kram

  2. Ååååh vad gott! Fick ett akut sockerbehov när jag såg det här inlägget 😀
    Jag gillar nog det mesta julgodiset, man kan kalla mig gottegris 😉

  3. Men gud så gott det lät. men vart får man tag i dulche de leche?
    Har tackat nej till kvällen eftersom jag fortfarande inte är bra, ska till VC idag.
    Synd hade varit kul att se dig när du kommer som en virvelvind o ett stort leende
    på dina läppar, men det får bli en annan gång och i alla fall på eventet.
    Kram Helena

    • Gulliga du, känner mig också lite krasslig så vi får se om jag går..dulche de leche hittar du bland bakprodukterna i mataffären kram

  4. Ja, KNÄCK 😀
    Gillar oxå likörfyllda praliner o typ risbräck.
    Har lite svårt för salt i kombo m choklad, är inte förtjust i det…
    Ha en bra dag !!

  5. Men hur gott lät inte det där???? Måste jag prova, har tom alla ingredienser hemma inklusive färdigkokad dulche…
    Tack för de extra kilona runt midjan 🙂
    Kram Pia

  6. Verkar vara årets julrecept! Jag gjorde nästan exakta i slutet av förra veckan. Sedan har jag sett dem både här och där. Supergoda, värsta godisbomben. Hade du färdig kola? Jag använde mjölken i okokt konsistens.

    Kramar och tack för senast!

Lämna ett svar till Eva Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *