Saffransskorpor

Har börjat lite smått med julbaket.

Saffransbullar och saffransskorpor är averkade och nästan uppätna…

Skorporna är så vansinnigt goda att doppa i kaffet.

Skål och slickepott Ica Hemma

SAFFRANSSKORPOR

100g smör
1 g saffran
2 st  ägg
1.5  dlströsocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1,5 dl   sötmandel
Råsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.

4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.

5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat .

Kakburk Ica Hemma

Har ni börjat med julbaket ännu?

kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

10 Comments

  1. Gott ! här är HELA första satsen lussebullar slut så det får bli ett nytt bullbak till helgen 🙂
    Ha en bra dag fining !! kram

  2. Jag vet, skorporna är vansinnigt goda. Här hemma är lussebullarna snart slut..
    Ha en fin dag:))
    Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *