Har börjat lite smått med julbaket.
Saffransbullar och saffransskorpor är averkade och nästan uppätna…
Skorporna är så vansinnigt goda att doppa i kaffet.
Skål och slickepott Ica Hemma
SAFFRANSSKORPOR
100g smör
1 g saffran
2 st ägg
1.5 dlströsocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel
Råsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat .
Har ni börjat med julbaket ännu?
kram Diana
Gott ! här är HELA första satsen lussebullar slut så det får bli ett nytt bullbak till helgen 🙂
Ha en bra dag fining !! kram
Jag vet, skorporna är vansinnigt goda. Här hemma är lussebullarna snart slut..
Ha en fin dag:))
Kramar
Jag har bakat massor men ätit upp det med, så jag måste nog börja om med mitt julbak. Vad synd 😉
Pepparkakor har vi hunnit med, men det återstår en hel del att baka. Kram.
Pepparkakor med lakrits och julstjärnor har jag bakat. Kram och ha en fin dag!
Skorporna måste jag baka pronto, låter super gott. 🙂
Mmm de lät goda 🙂 Kul å ses igår, kram kram
Mums så gott, och vilken söt slickepott! kram
Vad mysigt, jag håller på att baka saffransbiscottis i detta nu
Lapp japp och jag njuter av det…….mums. Kram Anette