Godaste julgodiset och julpyssel

Lilla O ville så gärna julpyssla och fick med sig storkillarna.

Det blev både en pepparkaksgubbe och en snögubbe.

Jag passade på att göra godaste julgodiset under tiden.Som nästan tog slut med en gång så det blir nog till att göra en laddning till….och jag lovar jag är oskydig..

MJÖLKCHOKLADDOPPAD LAKRITSKOLA MED FLINGSALT

ca 40 st
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
1 msk kakao
1 -2 tsk lakritspulver
2 tsk smör
100 gram mjölkchoklad
Blanda grädde, socker, sirap, kakao och turkisk lakritspulver i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Låt sedan koka ganska kraftigt utan lock tills termometern visar ca 120 grader eller tills smeten klarar “kulprovet”. Det tar ca 15 minuter i en vid kastrull. Rör om då och då. Rör ner smöret och häll smeten i en bakpappersklädd form,.. Ställ kolan kallt att stelna.Jag brukar stäla den i frysen. Smält under tiden mjölk chokladen och låt den svalna Skär kolan i bitar. Doppa varje bit i chokladen och lägg upp på ett galler eller på ett bakplåtspapper. Strö lite havssalt på toppen innan chokladen har stelnat.
Vilket är ert favorit julgodis?
Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

8 Comments

  1. Nja, det där med lakrits är ju inte riktigt min grej…
    Har däremot gjort nutellafudgen och herre je vad god den är! Så gott med det lite salta på toppen!
    Annars gillar jag vanlig chokladjulkola och så brukar jag röra ner vanliga cornflakes i smält choklad och klicka i formar. Så lätt och jättegott!
    Kram Pia

  2. Åh så gott det ser ut…mums!!!…..jag bakar inte…..så här är det lugna puckar….är så gott som klar med allt inför jul……så nu är det bara att njuta…….;))
    Kramis bia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *