Godaste kanelbullarna

Sportlovslediga barn kom hem efter en dag i skidbacken och tyckte att det skulle bakas kanelbullar så sagt och gjort så fick det bli.

godaste kanelbullarna

GODASTE KANELBULLARNA

Smält 100 gram smör i en kastrull, tillsätt 5 dl mjölk, låt bli fingervarmt.
Lös upp 1 pkt jäst i en degbunke tilsammans med degspadet.
Tillsätt 1 tsksalt, 1 dl strösocker, 1 tsk malen kardemumma och ca 11-12 dl vetemjöl.
Degen ska vara rätt lös för saftiga bullar.
Låt jäsa i ca 40 minuter.
Ta upp  på mjölat bakbord, knåda inte in mer mjöl, tryck ut till en rektangel.
Bred på en fyllning bestående av 100 gram rumsvarmt smör, 1 dl strösocker och 2 msk kanel.
Vik ihop dubbelt, skär drygt centimeterbreda remsor som du snurrar till en bullknut och lägger på ett bakplåtspapper eller lägger i bullformar.
Jäs ytterligare i 25 minuter.
Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker.
Grädda i ca 10 minuter i 225 graders varm ugn.
Låt svalna på plåten.
Vad gillar ni helst att ha i era bullar?
Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

13 Comments

  1. Å, vad det ser gott ut!
    Jag måste snart sätta mig i bilen för att åka 25 mil… annars hade jag gärna bakat.
    Ha en fin dag!

  2. Jag gillar klassiska kanelbullar bäst tätt följt av vaniljbullar. Ha en fortsatt skön sportlovsvecka. Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *