Lilla O och jag bestämde oss för att baka nåt gott och valet föll på Lakritsbrownies, mumma säger jag.
Man måste ju provsmaka eller hur…?
Tur att Serla´s nya hushållsark finns till hands, enkla att ta med en hand, även för barn istället för att dra ut en hel hushållsrulle…sånt gillar mammor.
Serla´s nya hushållsark finns i butik from v 11 och kostar ca 21:90.
Sådär ja, nu kan baket fortsätta.
Och till slut blev kakan färdig.
LAKRITSBROWNIES
225 g Marabou mjölkchoklad med lakrits
150 g smör
3 stora ägg
150 g strösocker
150 g vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk krossat flingsalt
ca 1 msk lakritspulver för mer lakritssmak
Sätt ugnen på 175°C. Klä en form, 20×20 cm, med bakplåtspapper.
Smält smör och choklad tillsammans i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner chokladsmeten och tillsätt mjöl, vaniljpulver och salt. Rör sist ner lakritspulver. Häll chokladsmeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 15-20 min. Kakan ska precis stanna och inte vara för lös men ändå inte för fast. Ta ut ur ugnen och låt kakan svalna
Färdig att avnjutas med en klick vispgrädde till.
Inlägget är gjort i samarbete med Serla.
Kram Diana
Haaa härliga bilder och vad GOTT det ser ut!Fiffig lösning på kladdet 🙂
Jag som älskar att baka fick akut lust nu och ta en fika i solen…kommer du??;) ♥
Kramar
Adela
Jag tror jag byter ut lakritsen mot någon bättre smak, jag 😉
Vad använder du för form med de måtten? Typ glas, eller keramik? Eller har du en ”sockerkaksform” som är fyrkantig? Knäpp undran kanske, men jag bakar ju så sällan… 😉
Kram på dig!
/Maria
Men vilken liten sötnos du får baka med då 🙂
Blev också sugen på att baka med barnen nu.
Kram på dig.
Men ohhh så gott