Tomatsoppa med selleri och parmesanchips

Jag försöker att köra lite Kickstart från Ulrika Davissons Kickstartsbok.

Denna soppan har blivit en favorit.

mat och lakrits 001

TOMATSOPPA MED SELLERI 

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 burk konserverade ekologiska tomater

1 msk torkad eller fryst basilika

1 buljongtärning, grönsak

5 dl vatten

Salt och svartpeppar

1 pkt tomater

1 msk olivolja

2 selleristänger

Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter. Tillsätt hela tomater, basilika, buljongtärning och vatten. Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och chiliflakes. Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer. Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar. Dela tomaterna och strimla sellerin. Skär osten i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter. Häll upp soppan i skålar och toppa med tomater, selleri .

mat och lakrits 004

Har ni nån favoritsoppa?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

10 Comments

  1. Men så gott!
    Den boken talar lite för sig själv ju. Kickstart, den kanske man ska inhandla.
    Jag har nog ingen favoritsoppa direkt, äter det alldeles för sällan.
    Kramar
    Jessica

  2. Tycker mycket om fisksoppor och din kickstart soppa verkade mer än god! Du inspirerar ju alltid med smaskiga recept 🙂

  3. Soppor tillhör inte mina favoriter men potatis och purjolökssoppa är got. Dock inte så nyttig. Kanske ska prova din tomatsoppa….Önskar dig en bra dag. Kram Anette

  4. Älskar soppa av olika slag. En het gulasch är ljuvligt likväl som en len tomatsoppa. Till förrätt bjuder jag gärna en smäktande god mandelsoppa med valfritt tillbehör av kräftstjärtar, krutonger och bacon. Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *