Det finns så många goda sommar desserter.
Den här är en av mina favoriter.(jag har många…)
RABARBER PANNACOTTA
Recept till 6 personer
Pannacotta
6 dl grädde
2 dl mjölk
1 dl socker
1 vaniljstång
4 st gelatinblad
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Häll grädde, mjölk, socker, vaniljstång och frön i en kastrull. Låt det koka upp och dra åt sidan. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet och blanda i gräddblandningen. Låt det svalna och tjockna till lite. Ta ur vaniljstången och rör om. Häll upp i 6 små portionsformar och ställ in i kylen för att stelna.
Rabarbertopping
150 gram rabarber
½ dl vatten
½ dl gelesocker
Ansa och skär rabarbern i bitar. Koka rabarbern mjuk i en kastrull ca 3-5 minuter. Sila rabarbern och spara saften. Häll saften i en kastrull och blanda i vatten och gelesockret. Låt koka upp och sjuda i ½ – 1 minut.
Ta ut pannacottan och häll försiktigt rabarbertoppingen över. Ställ in i kylen för att stelna.
Har ni nån favorit sommardessert?
Kram Diana
Rabarber är så gott och jag gjorde idag rabarberkräm 🙂 Kram
Mums va gott….jag gillar nästan all efterrätt ;)))………..idag har jag haft några kunder i min loppis….yippii !! kul ska du veta ;))
Ha en toppenhelg !!
Kram bia
Oh, vad smaskig den verkar! Perfekt nu när rabarberna har blivit lite större! 🙂
Så gott! Våra rabarber har kommit upp, gjorde paj förra helgen. Jag gillar isad honungsmelon som kommer från ”halv åtta hos mig”.
Ha en fin helg! Kram
Rabarber är en favorit som man kaan göra mycket smarrigt på. Kramisar Tina
Mmmmmm, ser smaskigt ut. Måste jag pröva nångång. Kram Mia
http://happyvardag.se/2014/05/10/att-overleva-ett-barnkalas/
Mmm det låter mums. Kram Anette
Mmmmmm… måste göras! Kram