Rabarberkompott med vaniljkesella och jordgubbar

Här kommer en riktigt smarrig dessert som jag gärna gör när rabarbern frodas i trädgården.

Enkel och galet god!

Rabarberkompott med vaniljkesella

Rabarberkompott med vanilkesella och jordgubbar

Ingredienser

300 g rabarber

Rivet skal från 0,25 citron

2 krm stött kardemumma

0,5 dl strösocker

400 g jordgubbar

1 burk vaniljkesella

1 dl naturell kesella

4 digestivekex

Gör såhär

Skala rabarbern och skär i 1 centimeter långa bitar. Lägg rabarbern i en kastrull och tillsätt citron, kardemumma och strösocker. Låt koka ihop på svag värme ca 15 minuter. Låt sedan kompotten svalna. Blanda vaniljkesella och vanlig kesella. Varva kompotten med skivade jordgubbar, kesellan och krossade digestivekex i glas.

Ha en härlig tisdag!

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

8 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *