Här kommer en riktigt smarrig dessert som jag gärna gör när rabarbern frodas i trädgården.
Enkel och galet god!
Rabarberkompott med vanilkesella och jordgubbar
Ingredienser
300 g rabarber
Rivet skal från 0,25 citron
2 krm stött kardemumma
0,5 dl strösocker
400 g jordgubbar
1 burk vaniljkesella
1 dl naturell kesella
4 digestivekex
Gör såhär
Skala rabarbern och skär i 1 centimeter långa bitar. Lägg rabarbern i en kastrull och tillsätt citron, kardemumma och strösocker. Låt koka ihop på svag värme ca 15 minuter. Låt sedan kompotten svalna. Blanda vaniljkesella och vanlig kesella. Varva kompotten med skivade jordgubbar, kesellan och krossade digestivekex i glas.
Ha en härlig tisdag!
Kram Diana
Rabarber är så gott och din dessert ser fantastisk ut. Kram!
Vilka goda smaker och så enkelt dessutom!
Det låter fräscht och gott…mums. Ha en bra kväll. Kram Anette
Det ska jag göra på lördag! Rabarbern är ju klar att skörda 🙂
Mumsfilibaba
MUMS!!
Wow, du gör min familj glad med dina underbara recept! Skall göras omgående! 🙂