Valio har kommit ut med flera nyheter bland annat vaniljkvarg och citronkvarg som är laktosfria och genast började jag fundera vad jag skulle kunna baka med dessa.
Det blev dom godaste och saftigaste citronmuffinsen jag någonsin bakat.
CITRONMUFFINS med VALIO CITRONKVARG
Ingredienser:
2 ägg
1 dl strösocker
1 förpackning Valio citron kvarg
50 gram smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 225º. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i kvarg och smält smör. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Fördela den i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen 12-14 min. Låt svalna på galler.
Kakfat Ica Hemma
Nästa gång ska jag testa vaniljkvargen.
Brukar ni baka med kvarg?
Kram Diana
Nej jag brukar inte baka med kvarg! Men jag älskar allt med citron i så det kan vara väl värt att testa!
Ha en fortsatt fin vecka kära du!
Kram Jenny
Ser gott ut det där! Här bakas det på kvarg men bara lchf-bröd 😉 kram Suss
Nä det brukar jag faktiskt inte ,men vill gärna. TACK för det tipset. Kram Anette
Jag bakar ofta med kvarg, just för att det blir så saftigt och gott! Kram!
Endast lussebullar! Det ser gott ut. Kram Stina
Hejsan!
Ser smaskens ut!
Aldrig bakat med kvarg förut men nu är den inhandlad så blir till att prova…
Tack för tipset !
Kramiz Annika
Måste testa dessa, tack för idag, ses imorn, kram kram