På midsommar hade vi knytis och vi skulle bidra med förrätten som blev en Toast skagen.
2 skivor bröd, gärna surdegsbröd
200 g skalade räkor
1½ msk majonnäs
1½ msk creme fraiche
4 msk finhackad rödlök
En gnutta citronsaft
En rejäl knippe dill
Löjrom eller stenbitsrom
Salt & peppar
Dekoration:
Dillkvistar
Löjrom eller stenbitsrom
Citron
Gör såhär:
Blanda de skalade räkorna med majonnäs och creme fraiche.
Pressa i lite citronsaft och blanda i finhackad dill samt rödlök och rom.
Salta och peppra.
Skär bort kanterna på brödskivorna och stek skivorna gyllenbruna och knapriga i smör.
Fördela räkröran på bröden, lägg på en citronskiva och klicka ut lite löjrom på toppen.
Servera genast!
Gillar ni toast skagen?
Kram Diana
Mmmm jag älskar skagenröra! Gjorde det på ägghalvor till Midsommar! Mums!
Kram Malin
Skagen är min absoluta favvo till förrätt, lätträtt, kvällsmat ja name it…..Love it! Kram Mia
http://happyvardag.se/2014/06/23/beachaccess/
GOTT ! Min favvo är dock toast med varmrökt lax och hjortronsås 🙂
Kram
Älskar Toastskagen.. <3
Kram
Helen
Älskar Skagenröra! Tack för receptet! 🙂
Mums!
ja men kan tyvärr inte ära, skaldjursallergisk som du vet:) Kram kram Pernilla
Så gott, det var länge sedan jag åt det. Kram Anette
Finns nog inget som slår en god Skagentoast… En riktig klassiker! 🙂 Kram på dig!
Ni verkar ha haft en härlig midsommarhelg!
Och Toast Skagen….mums!! Älskar ju skaldjur….så det är aldrig fel! 🙂
Kram Jennica
Allergisk mot för mycket skaldjur…
Så sällan det äts!
Men knytis är aldrig fel!
Kram Sandra
Guuuuud så gott!!! Detta måste göras så svaret på din fråga är JA!;))
Kramar ♥
Adela