Snickers kladdkaka

Äldsta sonen fyllde ju år häromdagen och kladdkaka stod på önskelistan, denna gång snickers kladdkaka och den fick mer än väl godkännt…av såväl gäster som födelsedagsbarnet.

snickers kladdkaka

SNICKERS KLADDKAKA

Gör kladdkakan och låt svalna något. Koka kolasåsen och låt svalna lite den också. Häll över kolasåsen. Lägg över jordnötter och tryck till dom lite så dom fastnar i kolan. Smält mjölk chokladen och låt svalna något. Bred över. Ställ kakan i kylen/frysen  ett par timmar eller gärna över natten.

Kladdkaka:

3 ägg
4 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 krm salt
6 msk kakao
2 1/4 dl mjöl
150 g smör

Sätt ugnen på 150 grader (ej varmluft). Smält smöret i en kastrull. Rör i socker och ägg. Blanda i övriga ingredienser. Smöra och häll  ströbröd i en springform. Häll i smeten. Tilllaga längst ner i ugnen ca 30 minuter

Kolasås:

  • 1 dl grädde
  • 1 dl sirap
  • 1 dl socker

Koka upp allt i kastrull ca 18 min. Testa att häll lite av smeten i kallt vatten. Det skall precis gå att forma den, lösare än när man gör jul kola.

Topping:

  • 1.5 dl salta jordnötter
  • 100 g mjölkchoklad

Jag varnar er detta är en av de godaste bakverk jag har gjort någonsin…..

Kram Diana

 

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

15 Comments

  1. Det där låter och ser ljuvligt ut!!

    Sv; Gaahh, vad det där med tider för ungdomarna är svårt… alla andra får… Jag tog kontakt med dotterns kompisars föräldrar för några år sedan, så träffades vi och gjorde upp gemensamma tider för att de inte skulle tjata om vad alla andra får utan då får alla samma. Problemet vara bara att efter ett tag så struntade några föräldrar i det gemensamt bestämda eftersom de inte orkade/vågade stå upp mot sina döttrar och så blev det ett väldans tjat för oss andra. Och nu, några år senare, så struntar hon helt i vad vi säger/tycker… Och vi orkar såklart inte vara ute och jaga o leta efter henne längre på nätterna (det värsta är att vi inte ens vet var vi ska leta längre..). Förhoppningsvis kommer hon ut helskinnad på andra sidan när hon har mognat!

    Kram J

  2. Mumsigt! och i fina Gerbera 🙂

    Länge sen, dags för en träff snart.

    Just nu känner jag lite hängig, åkt på en förkylning.

    Kram N

  3. ojojoj och jag som åkt ifrån Sverige där de flesta råvarorna är lätta att hitta. Fast..jag går ju på soppdiet typ imorgon…..
    God såg den ut till att vara i allafall.

    Kram J

  4. Det här receptet vidarebefordrade jag till ett gäng kollegor med förhoppningen att någon kommer att baka den och bjuda på. Ser så himla mumsig ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *