Äntligen laktosfri cream cheese, Valio fortsätter att satsa på sitt laktosfria matlagningssortiment och lanserar 4 nya färskostar, mums säger jag.
Smakerna är vitlök, naturell, pepparrot och paprika/chili.
Finns att köpa på Ica, Coop, Willys och Hemköp from v 37 och kostar ca 22:–
Här kommer ett av mina favorit recept att baka med cream cheese:
CHEESECAKE KLADDKAKA
Kladdkaka
150 g smör
150 g mörk choklad
3 dl råsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
Cheesecake-fyllning
200 gr cream cheese
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl strösocker
1 ägg
Till formen
kokos
Smält smör. Bryt chokladen i bitar och lägg i smöret så det smälter.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao.
Rör ner i äggsmeten.
Rör sedan ner smör- och chokladblandningen.
Smörj och bröa formen med kokos.
Vispa ihop alla ingredienser till cheesecake-fyllningen.
Häll ett lager chokladsmet i formen.
Häll på all cheesecake-fyllning.
Häll på resten av chokladsmeten.
Grädda i 200 grader i ca 30 min. Håll koll, så den är kladdig i mitten.
Efter någon timme i kylskåp är den perfekt för då har det kladdigaste stelnat något.
Det bästa av 2 världar, galet god jag varnar er….
Hur använder ni cream cheese?
Kram Diana
Vad många goda recept du bjuder på! Och laktosfritt gillas.
Fina bilder på dig i förra inlägget, kram Suss
I matlagning, som pålägg och till bakning. Detta recept kommer att testas. Var så säker 🙂
Kram
Så himla goda ostar 😉 men den kakan lät ju fantastisk måste testas! Ha en bra dag kramar
Naturell och vitlök använder jag flitigt, men vad underbart med 2 nya smaker !!
Jättegoda recept på Valios sida 🙂
Ha en fortsatt bra dag!
Kram
sv: Vad kul att du ska börja köra Detox 🙂 jag gjorde det i början av min resa som en kick 🙂
Som vanligt bjuder du på helt delikata recept!! 🙂
Mums, vad gott! Och både vitlök och pepparrot är mina favoriter!
Kram Jennica