Drostdy Hof och Fisk och Skaldjursoppa med saffran

Lördag och en regnig sådan,så idag får det bli fokus på god mat och ett gott vin.

Drostdy Hof är ett perfekt chardonnay som passar till fisk eller fågel.

Vinet har en fruktig smak med inslag av fat, tropisk frukt, vanilj och päron.

Detta vin dricker jag gärna till en Fisk och skaldjursoppa med saffran.

FISK OCH SKALDJURSSOPPA MED SAFFRAN

Det här behövs 4-5 port:
1 gul lök
1 purjolök
1-2 vitlöksklyftor
1 fänkål
1 morot
1 liter fiskbuljong vatten och tärning
1 tsk salt
1 tsk timjan
1/2 kuvert saffran
1 burk hela tomater
400 g djupfrysta fisktärningar lax, sej och torsk
1 1/2 dl grädde
1/2-1 ask kräftstjärtar i lag
Aioli:
2 dl majonäs
1-2 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk paprikapulver

Fisk- och skaldjurssoppa

  1. Skala och hacka löken. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och strimla fänkålen. Skala och skär moroten i fina stavar.
  2. Fräs alla grönsakerna i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Späd med buljong och tillsätt salt, timjan, saffran och tomater. Låt allt småputtra under lock ca 8–10 minuter.
  3. Tillsätt fisktärningar och grädde. Låt soppan småkoka i ytterligare ca 5 minuter, tills fisken är genomkokt. Smaka av och rör ner kräftstjärtarna utan sin lag. Nu får inte soppan koka mera, den ska bara bli genomvarm.
  4. Rör samman alla ingredienserna till aiolin. Bjud den till soppan tillsammans med gott bröd.

Kram Diana

 

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

6 Comments

  1. Vi har också ätit fisk- o kräftstjärtsoppa med saffran i helgen… så gott, tyvärr var vinet inte det godaste som vi provade till.
    Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *