Lördag och en regnig sådan,så idag får det bli fokus på god mat och ett gott vin.
Drostdy Hof är ett perfekt chardonnay som passar till fisk eller fågel.
Vinet har en fruktig smak med inslag av fat, tropisk frukt, vanilj och päron.
Detta vin dricker jag gärna till en Fisk och skaldjursoppa med saffran.
FISK OCH SKALDJURSSOPPA MED SAFFRAN
Det här behövs 4-5 port:
1 gul lök
1 purjolök
1-2 vitlöksklyftor
1 fänkål
1 morot
1 liter fiskbuljong vatten och tärning
1 tsk salt
1 tsk timjan
1/2 kuvert saffran
1 burk hela tomater
400 g djupfrysta fisktärningar lax, sej och torsk
1 1/2 dl grädde
1/2-1 ask kräftstjärtar i lag
Aioli:
2 dl majonäs
1-2 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk paprikapulver
- Skala och hacka löken. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och strimla fänkålen. Skala och skär moroten i fina stavar.
- Fräs alla grönsakerna i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Späd med buljong och tillsätt salt, timjan, saffran och tomater. Låt allt småputtra under lock ca 8–10 minuter.
- Tillsätt fisktärningar och grädde. Låt soppan småkoka i ytterligare ca 5 minuter, tills fisken är genomkokt. Smaka av och rör ner kräftstjärtarna utan sin lag. Nu får inte soppan koka mera, den ska bara bli genomvarm.
- Rör samman alla ingredienserna till aiolin. Bjud den till soppan tillsammans med gott bröd.
Kram Diana
Mmm… då gott! Här blir det italienskt i kväll 🙂
Kram
Åh vad gott det ser ut! Det vinet är riktigt gott! Ha en fin lördag, kramis Pernilla
Älskar fruktiga viner. Tack för tipset. Kram.
Riktigt gott vin trevlig kväll kramar
Vad soppan ser god ut!
Vi har också ätit fisk- o kräftstjärtsoppa med saffran i helgen… så gott, tyvärr var vinet inte det godaste som vi provade till.
Kram J