Pata Negra provning på Andalucia

Lina och jag var på en mycket trevlig lunch häromdagen på Andalucia

Gissa om jag längtade tillbaka till Andalusien, jag ha varit i Marbella / Puerto Banus en mycket händelserik resa då vi råkade hamna på fest hos Uffe i Ace of Base och jag åt dom godaste Tigerräkor,frästa i vitlök uppe i bergen på en mysig restaurang…

20141022-122615.jpg

Vi fick lyssna på en intressant föreläsning om Pata Negra skinka och även prova hela 6 olika Pata Negra från olika distrikt i Andalucien/Spanien, den ena godare än den andra.

IMG_4186

Pata Negra
Eller Jamon Iberico de Bellota, som det egentligen heter. Världens dyraste skinka. Snabbt översatt till Iberisk skinka av ekollon. Grisrasen Iberico har svarta klövar, därav smeknamnet Pata Negra.

Skinkan ligger i salt en dag för varje kilo som skinkan väger. Sedan lufttorkas den, och här är det ”ju länge lagring, desto bättre skinka” som gäller.

”Reserva” innebär att skinkan lagrats i minst 24 månader. ”Gran reserva” innebär att skinkan lagrats i minst 36 månader.

IMG_4189

Jag kan ju säga som så att jag ville bara ha mer…

Och det fick vi också….en riktigt härlig lunch med mängder av tapas.

IMG_4192

IMG_4194

En favorit – Vitlöksfrästa tigerräkor och lika god som dom jag åt i Malaga.

Gissa om jag längtade till Spanien efter den här lunchen, som tur är ligger ju Andalucia i Stockholm, en restaurang jag definitivt kommer att besöka igen och varmt rekommenderar om ni gillar tapas.

Gillar ni Pata Negra och har ni varit i Andalusien?

kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

11 Comments

  1. Låter väldigt gott! Får testa den där restaurangen när vi besöker Stockholm nästa gång.
    Har ändrat på min blogg igen så jag hoppas att du kan kommentera nu… Kram Suss

  2. Lyxigt ! Mamma och pappa har ett sånt där stort skinkben hemma och det är ju så himla gott !! 🙂
    Den där restaurangen ska jag lägga på minnet inför nästa Stockholmsbesök.
    Vi ska nog baka pepparkakor till helgen, både för att det är kul och för att det luktar så gott !
    Kram

  3. Spanien är ett underbart land. När jag läste ditt inlägg trodde jag nästan att ni var i Spanien. Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *