Filmtips Beck Rum 302 och Återträffen

Mannen och jag hade lite film marathon igår då killarna sov hos kompisar.

Vi började med nya Beck filmen Rum 302

Handling:

En ung kvinna hittas strypt på ett hotellrum i centrala Stockholm. Martin Beck och Gunvald Larsson utreder fallet där spåren leder åt flera olika håll – från stans förorter till nattlivet runt Stureplan. Samtidigt får de tampas med en ny polischef och Martin måste vänja sig vid det faktum att hans dotter dejtar en polis.

En spännande film med oväntad mördare, gillar man Beck så kommer man att gilla denna.

Sen såg vi

Återträffen

En mycket tänkvärd och sevärd film om mobbing och hur det påverkar en hela livet.

20 år har gått sedan eleverna i klass 9C slutade grundskolan och gick skilda vägar för att nu ses igen.

Men feststämningen kommer av sig när gamla konflikter kommer upp till ytan och sanningar ifrågasätts. En rannsakan av ledarskap och styrande hierarkier tar sin början.

Otroligt stark film, se den!

Har ni sett några bra filmer under ledigheten?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

9 Comments

  1. Såg Återträffen för ett tag sen och vet inte riktigt vad jag tyckte. Ibland tycker jag att hon gjorde fel som tog upp det på en fest, i nästa stund tänker jag varför inte? Det var ju hennes upplevelse av skoltiden och den har också sin plats, eller…. den är obehaglig och man (jag) vred mig många gånger i soffan. Men den handlar ju om ett grymt obehagligt ämne så det är säkert därför det blir så konstiga känslor i kroppen.
    Kram J

  2. Skönt med sådana filmkvällar! Beck är jag nyfiken på! Vi har fastnat i en serie som vi följer nu, kul det också:) kul ställe ni åkte till i Västerås! Kram Pernilla

  3. Mysigt 🙂

    Jag kollade på filmer på flyger t Dubai! Bl.a. Moms night out se den sp kul 🙂 kramar

  4. Men man skulle nästan kunna tro att vi satt i samma soffa haha. De filmerna kollade vi också på eller ja när mannen gått och lagt sig så kollade jag på Återträffen ensam. Kram Anette

  5. Å vad mysigt det är att krypa upp i soffan och se filmer,)
    Har sett Återträffen och den var bra, om än lite jobbig på sitt sätt.
    Förstår henne att hon ville ha upprättelse men kändes som festen var både rätt och fel tillfälle…i alla fall sevärd för att förstå alla mobbades situation.

    Kram!
    Adela

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *