Milda Kockens Val Och God Helgmiddag

Jag brukar ofta blanda smör med olja när jag steker för att få både den perfekta stekytan och smaken och det är precis vad Milda har gjort. Milda Kockens val är en unik stekprodukt gjord på en mix av smör-, raps- & solrosolja av hög kvalitet.

Smör för den goda smaken och olja för perfekt stekyta.

Det blir en  perfekt stekyta på köttet och skvätter inte alls vid stekning. Sedan bränns inte smöret eftersom det är blandat med olja.

IMG_5668

Stekt biff med tomatsallad & potatisklyftor

Ingredienser:

Ca 600 gram biff för 4 personer

3 msk Milda Kockens Val

salt, svartpeppar och färsk timjan

Tomatsallad:

300 g körbärstomater

2 salladslökar

2 msk olivolja

1 msk vinäger

Potatisklyftor:

15 potatisar

4 msk Milda Kockens Val

Salt, Peppar, Timjan

Tillbehör:

Milda Cuisine fraiche Paprika och Chili

GÖR SÅ HÄR:

  • Sätt ugnen på 225°C. Lägg potatisklyftorna på en plåt och blanda med Milda Kockens val, salt, peppar och timjan. Ugnsrosta ca 30 minuter.
  • 2 Blanda samman alla ingredienser till tomatsalladen.
  • 3 Ta fram biffen i god tid och torka av med papper och smaksätt med lite salt och nymald svartpeppar.
  • 4 Värm Milda Kockens val i en panna på hög värme.
  • 5 Lägg i köttbitarna, låt köttet ligga någon minut i stekpannan och vänd det sedan, vänd gärna flera gånger så blir köttetjämnare stekt. Extra smak blir det om du lägger i några vitlöksklyftor och kvistar av timjan på slutet. Använd en sked och ös köttet med Milda Kockens val under stekningen. Stek köttet ca 3 minuter per sida.
  • 6 Efterstek köttet i 125°C ugnsvärme tills innertemperaturen visar 54 -56°C för medium rare. Låt vila ett par minuter innan servering.
  • 7 Skär upp bitarna i skivor och servera med tillbehören.

Instagram media by dianasdrommar - #dinner #middah #milda #mildakockensval en ny favorit i köket

Brukar ni steka både i olja och smör?

Ha en härlig lördag.

Kram Diana

 

r

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

10 Comments

  1. Jag steker oftast i bara smör.
    Kött, klyftpotatis och sallad är dock mat helt i min smak.
    Helst med ett glas rött till 🙂

    Kram

  2. Det händer det ja men det beror på vad det är jag steker. Ibland blir det helt utan matfett…

    Kram

  3. Jag testade också denna nyhet från MIlda som kom på posten här om dagen. Tycker faktiskt att den var riktigt bra! Härligt recept. Man tackar ♥♥

    Kram Carola

  4. Jag brukar också blanda smör och olja, det var en kock som tipsade om det för länge länge sen. Super! Kram Anette

  5. Lät och såg riktigt gott ut
    Jag brukar nog blanda när jag har ngt i ugnen men i pannan har det blivit antingen olja eller smör
    Ska testa denna 🙂
    KRAM

Lämna ett svar till Mia Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *