Contact Grill Quick Prestige Och Grillad Romansallad Med Pinjenötter och Parmesan

Vi gillar att grilla hemma hos oss, grillen går varm nästan varje dag på sommaren, men ibland ösregnar det ju som sagt var ute (som denna vår och sommar hittills…) då är det perfekt att kunna grilla inne, ja det var ivarje fall mina argument när jag kom hem med en Contact Grill Prestige från OBH Nordica.

IMG_6897

Har massa funktioner som 3 olika grill funktioner; dubbelsidig grillning – 180° öppet läge för extra stor grillyta -ugnsvärmning för tex upptining eller värmehållning  och är lätt att rengöra.

IMG_6899

Gårdagens middag blev Grillad Romansallad med pinjenötter och parmesan tillsammans med grillad halloumi och chorizo, mums.

IMG_6900

Det funkade utmärkt att grilla både sallad och chorizo på Quick Prestige, gick snabbare än på en vanlig grill och blev riktigt god smak.

GRILLAD ROMANSALLAD MED PARMESAN 

2 huvuden romansallad 3 msk olivolja

100 gr riven parmesan 65 gr rostade pinjenötter Salt och peppar

1 citron

Börja med att dela citronen på mitten och lägg på den varma grillen med snittytan neråt. Låt grilla medan salladen förbereds och grillas.
Klyv romansalladen på mitten längs med bladen. Låt själva roten vara kvar, den håller ihop salladen.
Ringla olivoljan på salladen och grilla på hög värme i 1 minut, vänd sedan på salladen och grilla i en minut till på andra sidan.
Ta av salladen från grillen, salta och peppra. Pressa en grillad citronhalva över all salladen. Fördela sen den rivna parmesanosten på salladen och strössla över pinjenötter. Servera genast med den resterande grillade citronhalvan vid sidan av.

Den här salladen kommer jag att göra många gånger i sommar, otroligt god med sin syrliga smak till en grillad köttbit.

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

10 Comments

 1. Vad smart, vi ( läs min man) grillar iofs oavsett vad. Vi grillar året om, i ur och skur:) men denna lilla grill hade varit perfekt för mig som kanske inte alltid tycker att det är så lockade,
  Tack för receptet också, såg riktigt gott och fräscht ut,

  Kram

  • Precis vad jag också tyckte, sist jag grillad ute tände jag eld på hela grillen…denna känns ganska safe 🙂 kram

 2. Mums!
  Har faktiskt en grill i köket redan, om än att den inte används.
  Tycker det är lättare att dra ut markisen, om det regnar, och grilla ute.
  Kram N

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *