Efter sommaren lyser med sin frånvaro blir det en del bak.
Den här är en favorit tillsammans med en bra bok och en kopp kaffe.
Smulpaj med vit choklad
400 gram rabarber
300 gram jordgubbar
3 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk potatismjöl
100 gram smält, avsvalnat smör
100 gram vit choklad
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
0,5 dl strösocker
Gör såhär;
Sätt ugnen på 200 grader. Skär rabarbern och jordgubbarna i mindre bitar, blanda dem med strösocker, vaniljsocker och potatismjöl. Fördela i smord pajform.
Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, socker, havregryn och hackad choklad (ej för finhackad) i en bunke. Tillsätt smöret och rör tills du får en smulig deg. Fördela den över frukten och grädda i ca 15-20 minuter, tills degen fått fin färg.
Servera med glass eller vaniljsås.
Bakar ni mer på sommaren?
Kram Diana
Mums! Det där lät gott och ser verkligen gott ut också. Fin bild. Ha en bra dag! Kram Pia
Åh vad gott!
Ja, jag bakar nog lite mer på sommaren med tanke på alla fler fikatillfällen:)
Kram
Kram
Gott! Ska baka i dag tänkte jag. Kram Pernilla
Det där lät ju bara för gott. Kram.
Den måste bara testas! Så gott det låter.
Kram
Så gott! Gjorde för några dagar sedan också en paj på rabarber och jordgubbar, men hade inte någon vit choklad i. Det måste absolut prövas nästa gång. Fin onsdag till dig!/Helena
Åh, så ljuvligt gott! Kram
Mums, denna ska jag göra kram
Mums vad gottigt. Kram anette
Lät vasinnigt gott det där….mums! Kram Mia
http://happyvardag.se/2015/07/24/att-vara-fullstandigt-vimmelkantig/