Rabarber och Jordgubbspaj Med Vit Choklad och Smulpajstäcke

 Efter sommaren lyser med sin frånvaro blir det en del bak.

Den här är en favorit tillsammans med en bra bok och en kopp kaffe.

smulpaj

Smulpaj med vit choklad

400 gram rabarber
300 gram jordgubbar
3 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk potatismjöl

100 gram smält, avsvalnat smör
100 gram vit choklad
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
0,5 dl strösocker

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader. Skär rabarbern och jordgubbarna i mindre bitar, blanda dem med strösocker, vaniljsocker och potatismjöl. Fördela i smord pajform.

Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, socker, havregryn och hackad choklad (ej för finhackad) i en bunke. Tillsätt smöret och rör tills du får en smulig deg. Fördela den över frukten och grädda i ca 15-20 minuter, tills degen fått fin färg.

Servera med glass eller vaniljsås.

Bakar ni mer på sommaren?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

10 Comments

  1. Så gott! Gjorde för några dagar sedan också en paj på rabarber och jordgubbar, men hade inte någon vit choklad i. Det måste absolut prövas nästa gång. Fin onsdag till dig!/Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *