Kladdkaka med dulche de leche

Här kommer en av mina favorit kladdkakor som jag bakade häromdagen, älskar lediga dagar när man har tid att göra lite vad som faller en in som att baka tex.

KLADDKAKA MED DULCHE DE LECHE

 

3 st ägg

4 dl socker

2 dl mjöl

6 msk kakao

225 gr smör

1 burk karamelliserad mjölk

Smält smöret. Rör ihop ägg, socker, mjöl och kakao. Häll ner smöret i omgångar medans man rör till en jämn smet. Smöra en form med löstagbar kant och häll i hälften av smeten. Fördela kolan över hela smeten. Häll i resten av smeten så att det täcker hela formen. Grädda i 30-35 min i 175 gr. Låt kallna i kyl några timmar eller över natten. Serveras kylskåpskall med en klick grädde och gärna färska jordgubbar.

Har ni nån favorit kladdkaka?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

7 Comments

  1. oh, jag älskar dulce de leche!! 🙂 Här på Teneriffa har jag ätit gräddglass med dulce de leche samt som topping på jogurt-glass i Spanien, lite som karamell tycker jag 🙂 har själv enbart provat traditionell kladdkaka hittills..

  2. Smarrigt ! jag älskar ALLT med dulce leche !
    Dock är det bara ”lördagsgodis” som gäller här framöver,
    så jag får försöka tajma in godsakerna då 🙂
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *