Denna sommar är det verkligen gott om blåbär, så en god blåbärspaj fick det bli häromdagen.
KNÄCKIG BLÅBÄRSPAJ
Fyllning
1 liter blåbär
1 dl socker
1 msk maizena
1 msk nypressad citronjuice
1 krm salt
Kardemummaknäckiga täcket:
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1,5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
2 tsk nystött kardemumma
1. Smält smöret och ha i mjölken och sirapen
2. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål. Häll över det smälta smöret och blanda ihop till en tjock smet
3. Blanda alla ingredienser till fyllningen
4. Fyll en pajform med blåbären och fördela pajtäcket över hela
5. Grädda i 175 i ca 30 minuter och täcket fått en fin färg
Kram Diana
Mums den lät god kram
Mums gott! Måste göras någon gång! Nu är det gymmet för hela slanten denna v 🙂
Kram!
Mmmmm så gott det där verkar vara!!!! Blåbär som är SÅ gott!
Kram/Maria
Så gott, jag älskar blåbär…. Kram Anette
Smarrigt som tusan !!
här blir det mycket paj i vinter för jag har MASSOR med blåbär i frysen 🙂
Kram