Här kommer ett riktigt gott vegetariskt recept inspirerat av Hälsans Kök och Linnea Johansson.
Pasta med grönkålspesto och krispiga kålchips
2 Hälsans Kök grillade filéer
ca 300 g spaghetti
1 msk olivolja
1. Börja med att göra grönkålspeston nedan.
2. Koka spaghetti enligt instruktionerna på paketet och gör grönkålschipsen nedan under tiden.
3. Sila av spaghettin och lägg i en stor skål, blanda med ett par stora skedar av pestosåsen.
4. Stek de grillade filéerna i olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Servera med pestopastan och toppa med krispiga grönkålschips.
Grönkålspesto
10 stora grönkålsblad
1 vitlöksklyfta
1/2 citronsaft
1 dl mandlar
ca 1 dl olivolja
1/4 dl riven parmesanost
salt och peppar
1. Skölj grönkålsbladen (helst grönkålssorten svartkål, men vanlig grönkål fungerar lika bra). Riv bladen i större bitar och rensa bort den hårda stammen. Skala vitlöksklyftan.
2. Lägg grönkål i en matberedare/mixer med kniv och tillsätt vitlök, mandlar, parmesanost och citronsaft. Var försiktig så att du inte får med några kärnor, vilket kan ge peston en bitter smak.
3. Mixa till en puré och tillsätt olivoljan. Smaka av med salt och peppar. Peston håller ca 5 dagar i kylen. Den smakar faktiskt ännu bättre efter att fått ”marinera” lite.
Krispiga grönkålschips
5 stora grönkålsblad
3 msk olivolja
1/2 tsk havssalt
1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj grönkålsbladen, riv i större bitar och rensa bort stammen. Torka helt torra med hushållspapper. Massera in olivoljan i bladen och lägg på en stor plåt. Sätt in i ugnen ca 10 minuter tills de är krispiga. Chipsen bränns lätt vid, så se till dem ofta. Salta de krispiga chipsen.
Grönkålschipsen är så goda, byter gärna ut fredagschipsen mot dessa!
Kram Diana
Ser inte fel ut alls 🙂
Kram och god måndag!
Mums, försöker äta vegetariskt ibland kram
Oj oj oj, det där ser och låter riktigt gott!
Tacksam för receptet!
Kram Carola
Jag har nog aldrig smakat grönkål. Kram Anette
Ser väldigt gott ut
Kram
Fru P