Att Försöka Få någon Att Sluta Röka

Min pappa gick ju bort för en vecka sedan, i cancer pga rökning.

Han var storrökare och fick lungcancer.

Rökning orsakar 90% av all lungcancer.

Rökning kostar samhället cirka 30 miljarder kronor årligen.

Visste du att varje år får ca 60 000 människor i Sverige cancer diagnos.

Rökning är den enskilt största orsaken till cancer.

Ca 6800 insjuknar varje år i cancersjukdomar som är relaterade till rökningoch cirka 5 200 dödsfall i cancersjukdom sker årligen på grund av rökning. Det är fler liv än trafikolyckor, narkotika och självmord skördar tillsammans.

Min mamma röker också och fick stroke, är man i riskzonen för att få stroke vilket mamma är då både mormor och morfar gick bort i stroke ska man absolut inte röka.

Mamma tycker att det är jättesvårt att sluta röka men är på god väg med hjälp av E-cigaretter

Lite information om e-cigaretter:

E-cigaretter fungerar som så att du istället för tobak inhalerar vattenånga som smakar frukt, godis eller tobak från en cigarettliknande hylsa. Denna ”rök” är helt ofarlig och påverkar inte din hälsa alls.

[ Detta gäller dock främst e-cigaretter utan nikotin. Varianter med nikotin påverkar självklart kroppen och nikotin är ju som bekant beroendeframkallande ! ]

Det som talar för elektriska cigaretter jämfört med nikotinplåster och liknande är att du behåller möjligheten för själva aktiviteten, d.v.s. att du kan fortsätta hålla i en cigarettliknande sak och drar bloss från denna. Ofta är det ju själva sysselsättningen som är den primära anledningen till att människor väljer att röka.

Med en e-cigarett påverkar du inte heller den omgivning du befinner dig i. Du kan använda den inomhus eftersom den inte avger någon rök – bara ofarlig och luktfri vattenånga. Du behöver alltså inte tänka på var du befinner dig när du blir sugen på ett ”bloss”. Det är många som lyckats sluta röka helt genom användning av denna typ av cigarett.

Att sluta från en dag till en annan kan dock vara extremt påfrestande så att trappa ner eller vänja sig av med rökningen brukar vara ett både bättre och förmodligen lättare alternativ.

Eftersom det bara är vattenånga du drar ner i lungorna kan du med gott samvete ”röka” denna elektriska hylsa. Då den ser ut som en riktig cigarett får du känslan och tillfredställelsen som vanliga cigaretter ger, utan att behöva oroa dig för några konsekvenser.

Hon har trappat ner ordentligt och jag hoppas att hon kan sluta helt snart.

Bild

Jag själv är helt emot rökning, kanske just pga av mina egna erfarenheter och tycker att  E-cigaretter är en riktigt bra ide om man kan få folk att sluta röka.

Har ni någon erfarenhet av E-cigaretter?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

8 Comments

  1. Har ingen erfarenhet av e cigaretter. men det verkar ju vara ett bra sätt att sluta röka. Ha en fin kväll. kram Annika

  2. Kanske är bra om det används på ”rätt sätt” jag gillade det dock inte när min dotter i nedre tonåren kom hem med en som hon rökte eftersom det inte är farligt……(hon hade köpt den på konfirmationsresa i London)
    Kram J

  3. Beklagar verkligen sorgen fina <3
    -Japp jag "ångar" numera, dock går jag fortsatt ut eftersom jag inte vill att det skall bli en grej jag gör i tid & otid.
    Dock vill jag säga att man skall vara ytterst noga när man köper e cigg & dessa juicer, för det har blivit ett hav av dåliga & rent ut sagt skadliga varianter.

    Fast detta gör jag i hemlighet (än) för jag tycker det ser så himla larvigt ut, så jag hoppas ingen la notis vid min kommentar här *hahahaha

    Puss på dig
    //Sessan i Norge

  4. Åh så tråkigt med din pappa… <3 Ja rökning är nåt jag önskar man kunde få alla att aldrig börja med! I mitt jobb som röntgensjuksköterska ser jag dess effekter på väldigt nära håll och det är hemskt!

    Stor kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *