Hotell Mossbylund

Mitt ute i ingenstans på dom skånska vidderna ligger det mysigaste spahotell du kan tänka dig – Hotell Mossbylund.

Dit tog jag mamma i veckan och vi hade en helt underbar vistelse.

IMG_8182

Verksamheten på Mossbylund började i slutet av 1800-talet, då i form av jordbruk. På 70-talet gjordes det om till lägenhetshotell för att sedan 2000 drivas som hotell- och konferensanläggning av Ingrid och Peter Svensson. Både Ingrid och Peter har bakgrund inom retailbranschen och har spenderat mycket tid på hotell världen över. Tillsammans har de renoverat anläggningen och gett den en fräsch, modern och personlig touch.

Lokalerna och byggnaderna berättar om platsens historia med namn som Stallet, Båthuset, Logen och Vagnstallet. Hotellrummen har i sin tur fått namn från såväl skepp som seglat utanför sydkusten som korna som betat på fälten.

IMG_8176

Detta är ett spahotell utöver det vanliga, jag har aldrig varit på ett ställe och kännt mig mer avslappnad.

Instagram media by dianasdrommar - Nu dags för #spa #mossbylund @hotellmossbylund #skåne #beauty #skönhetsbloggare #relax

Ett litet intimt hotell med 44 rum, restaurang och spa precis vid havet.

IMG_8151

Stora, rymliga hemtrevliga rum, vi fick ett med utgång till bakgården och jazuccin.

hotell mossbylund

Ett spa utöver det vanliga, inte för sina många valmöjligheter utan för den helt fantastiska spa personalen, här har man rekryterat med omsorg.Mer om det i ett senare inlägg.

Instagram media by dianasdrommar - Att vandra längs vattnet och höra vågornas kluckande är som balsam för själen #mossbylund #beach #hav #relax @hotellmossbylund #spa #strand

Extra plus för närheten till havet, jag tog en lång promenad och njöt av havsluften, vågornas kluckande och lugnet.

IMG_8169

IMG_8172

Maten är i en klass för sig,  köksmästare Stephen Radcliffe experimenterar med de skånska råvarorna! Närproducerat hemmagjort och kärlek är de tre ord som beskriver maten.

Instagram media by dianasdrommar - #dinner #middag på @hotellmossbylund #mossbylund #spa #relax  rödspätta brynt smör och bakad citron

Till varmrätt valde vi helstekt rödspätta, brynt smör, trädgårdspersilja och grillad citron.

Fisken smälte i munnen.

Instagram media by dianasdrommar - #dessert #bakadchokladkräm med plommonsorbet #efterrätt #mossbylund @hotellmossbylund

Till dessert bakad chokladkräm, plommonsorbet, riven brynt grädde, salt basilikamaräng, som var en riktigt spännande smakkombo, mums!

IMG_8188

En frukostbuffe med många valmöjligheter

IMG_8191

Och mysig miljö.

IMG_8184

IMG_8192

Jag ska berätta mer om spadelen i ett senare inlägg, men detta är ett ställe jag verkligen rekommenderar att åka till om ni ska till Skåne, en riktig liten pärla som jag snart vill tillbaka till.

Mamma som sitter i rullstol tyckte både att det var bra handikappsanpassat (finns 3 handikappsrum) och handikappsvänligt då personalen gjorde allt för att mamma skulle ha det så bra som möjligt, alltifrån restaurangen till spapersonalen.

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

10 Comments

  1. Mysigt ni har det åh vad jag saknar min mamma 🙁 …skall kanske titta närmre på det där 🙂 ha en fin söndag kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *