Lördagen startar vi med nybakade frallor , jag och äldsta sonen, resten av familjen är och åker skidor så vi passar på att lyxa lite extra här hemma.
Älskar långa helgfrukostar.
SNABBA FRUKOSTFRALLOR
12 st
1 msk bakpulver
1 tsk salt
7 dl vetemjöl eller grahamsmjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smör och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Dela degen i ca 12 bitar.
3. Forma runda bullar av degbitarna med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Strö över lite vetemjöl.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.
Ha en härlig lördag!
Kram Diana
Mmm… Vilken god start på lördagen 😀
Kram
Mysigt med långfrukost. Kram.
Mums! Borde jg göra någon Morgon! Älskar ju att sova länge bara! Kramar
Gott med nybakade bullar. Här blev det också nybakade bullar, men köpta. Kram Camilla
Mumsigt med nybakat bröd och skidtur=))
Låter som en toppenstart på en lördagsmorgon.
Tack för receptet.
Kram mamma c
Jag vill också bli en sån mamma som bakar frullefrallor…..
Kram Mia
http://happyvardag.se/2016/03/05/nar-man-fyller-pa-ett-konto-och-tommer-ett-annat/