PåskTävling

Påsken närmar sig med stormsteg så jag tycker att vi kör igång en påsktävling i samarbete med Svensk Fågel.

I potten står ett härligt påskkit med allt du kan tänkas behöva för att laga en härlig , vårig kycklingrätt .

Instagram media by dianasdrommar - #påsk #tävling på #blogg idag #dianasdrömmar #gulapippin #svenskfågel #kyckling #chicken

Kryddor, presentcheckar på kyckling, påskgodis till et värde av ca 400:-

För att ha chansen att vinna ska du:

1, Lämna en kommentar i kommentarsfältet och berätta vad du skulle laga för kycklingrätt och vem du skulle bjuda.

Tävlingen håller på tom 22/3.

Lycka Till!

Vinnaren är Jenny Ohlsson, maila dina uppgifter till:dianasdrommar@spray.se

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

26 Comments

  1. Jag kom på senast häromdagen på att jag inte har ätit flygande jacob sen jag var typ barn, så det skulle jag laga !
    En rätt jag ÄLSKADE då men som märkligt nog fallit i ”glömska”.

    Jag skulle bjuda hem familjen på middag när Viggo fyller 6 år om ett par veckor. Lite god mat före kaffet gör bara att tårtan smakar ännu bättre !

    Kram

  2. Mina två småttingar fyller år, så hade blivit en suverän påskmiddag med all kyckling till kalaset!
    Jag hade gjort en kycklinggryta med ananas och mango, supergod och vårig med frukten i!

  3. Jag skulle göra en påskmustgryta med kyckling. Det låter spooky men är fantastiskt gott och hela familjen älskar den. Jag skulle bjuda make, döttrar och så min syster och hennes familj på detta.

  4. Åh jag älskar riktigt kryddad kycklingfilé med en god sallad och olika såser. Tzatziki, bea mm som
    Vi åt igår så skulle bjuda mina killar på det 🙂

  5. Kyckling i lergryta! Jag bara älskar det. Kan omöjligt misslyckas. Fyller en hel kyckling med vitlök, lime, färska kryddor. Blandar i diverse grönsaker i lergryta och swoosh in i kall ugn. Av spadet efter kyckling och grönsaker gör jag sedan en god sås. Alltså, det här är bara så gott. Kräver lite förberedelser och inget man slänger ihop på 20 minuter, men kycklingen sköter sig själv i ugnen och resultatet blir magiskt mört, saftigt och smakrikt.

    Jag bjuder mina två barn och maken såklart på en vällagad påskmiddag.
    Glad påsk!!

  6. Jag har hustru fått en tid favorit och det är Pulled Chicken.Kan ju ätas på många olika sätt och är så himla gott!

  7. Jag skulle rent av grilla kycklingen i en god marinad, för att få lite vårkänslor! Till det skulle jag göra mangosalsa och grilla potatisskivor!

  8. Min mamma skulle jag gärna bjuda över på en god middag.
    Kan tänka mig risonisallad med pesto, nymald svartpeppar och olivolja över. Till det, grillade kycklingfiléer som man skär ned i något mindre bitar innan servering.

  9. Mums, jag älskar kyckling. Till påsk tycker jag om lite ”lättare” mat, så jag skulle bjuda på grillad kyckling till sparris, ruccola och ägghalvor. Förutom familjen bjuder jag min syster, min faster och min svägerska tillsammans med deras respektive familjer.
    Kram.

  10. Med tanke på att vårdagjämningen är här och temperaturerna stiger så skulle det bli grillad kycklingfilé här! Filéerna marinerar jag först i olja och örter innan de hamnar på grillen. Till skulle jag välja att ugnsrostad sparris som toppas med vitlök och riven parmesanost. Har jag turen att hitta nypotatis så är valet självklart precis som att tzatziki serveras till. Sedan njuter jag gott med barnen som alla är på besök 😀

    Kram och trevlig söndag!

  11. Jag skulle göra en Chciken Masala till min man!
    Hoppas på tur!
    Vh.Anne-Mari

  12. Självklart är jag med!! Om jag vann skulle jag grilla kycklingspett med jordnötssås, grilla eftersom det är vår och jordnötssås eftersom det är min mans favorit!!

  13. Vi har en favorit här hemma som även är en bra maträtt när man ska ha gäster då den går att förbereda
    Det är kycklingfiléer som kryddas, bryns och sen delas och läggs i en form.
    Man river mozzarella och blandar med grillad paprika, soltorkade tomater, basilika och lite salt och peppar. Det lägger man på filéerna och gör klart i ugnen.
    På stekskyn gör man en smarrig sås med kycklingfond , vitt vin och creme fraiche.
    Jättegott till ugnsstekt potatis! ?

  14. Glömde ju vilka gästerna skulle vara! Jag har precis bytt jobb och skulle bjuda mina nya kollegor som tagit hand om mig sen dag 1. De är verkligen värda en fest!

  15. Jag skulle göra en god marinad som kycklingen skulle få ligga och sedan skulle jag grilla den. Servera med en god mangosalsa och klyftpotatis. Jag skulle avnjuta middagen tillsammans med min familj. Kram

  16. Chicken Tikka med papadam-bröd
    På arkeologiska utgrävningen i Jordanien hade kocken ledigt på fredagar och då åt vi ute. Vid universitetet i Irbid fanns många restauranger och just Chicken Tikka åt vi flera gånger och brödet är som en ballong. Jättegott!

    • Jag skulle bjuda gubbvännen som aldrig varit i Mellanöstern.

  17. Min absolut favoriträtt när det gäller kyckling är flygande Jacob och ett måste är jordnötter i 🙂 och familjen skulle frossa ordentligt!

  18. Jag skulle laga Fajitas som är så underbart gott!! Steka upp kycklingen och därefter tillsätta mixen och plocka fram massa goda tillbehör och en fantastiskt god sås gjort på gräddfil, vitlök och lite dijonsenap och till det tortillabröd. Så smarrigt!!

  19. Jag skulle göra kycklingklubbor marinerade i honung, olja, sambal olek och soya i ugn tillsammans med skivad potatis kryddade med rosmarin och salt samt lägga några skivor citron på deta hela, verkligen supergott! Skulle överraska min sambo med detta när han kommer hem, trött efter en hård arbetsdag.

  20. Jag älskar kyckling i alla dess former, och skulle gärna avnjuta en härlig kycklinggryta med ananas. Så otroligt gott och enkelt, och givetvis är det jag och dottern som ska äta. Kanske bjuder vi över mina föräldrar och syskon på middag också, alltid trevligt med sällskap till bords.

    Kram Sanna

  21. Vilken rolig vinst! Är med 🙂

    Jag skulle göra en ugnsstekt kyckling med citron och rosmarinrostade potatisar. Mums mums! Vill bjuda min kille som tror att jag är totalt värdelös på matlagning.. 😛

    Kram Matilda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *