Planering Av Sommarsemester

Nu börjar det bli dags att planera in sommarsemestern och jag läste att Frankrike toppar ofta många svenskars lista tack vare dess romantiska städer, vackra landsbygder för att inte tala om fotbollen.

6672156239_89c77d53d8_o (6)

Huvudattraktionen måste vara Paris. Inte bara har huvudstadens ikoniska landmärken så som Eiffeltornet och Notre Dame som är ett måste utan med världskända museum som Louvre och Centre Pompidou som visar upp det bästa inom konst gör Paris till en stad som är svår att mäta sig med. Den 13 juni kommer den även hålla i Sveriges första Euro 16 match mot Irland i den massiva arenan Stade de France.

Att följa det svenska laget  runt Frankrike på dess Euro 16 äventyr verkar som ett roligt sätt att njuta av vad Frankrike har att erbjuda och med Betways hemsida som erbjuder ett sätt att satsa på dem att vinna nästa match ökar ju fotbollsspänningen, speciellt när laget reser till Toulouse den 17 juni där de möter Italien.

Staden Tolouse ligger i landets sydvästra del nära den fantastiska bergskedjan Pyrenéerna. I väntan på att matchen ska börja skulle jag definitivt vilja vandra längs den vacka floden Garonne och ta in vyerna kring den stämningsfulla terakotta arkitekturen som har hjälpt till att ta fram smeknamnet ’Den Rosa Staden’.

Men en av de största turistattraktionerna i Frankrike är definitivt den Franska Rivieran och det svenska fotbollslaget åker dit den 22 juni då de spelar dobbelns favorit Belgien i staden Nice. Jag tror att detta verkar som det säkraste sättet att verkligen njuta av den fantastiska medelhavssolen eftersom staden omges av flera pittoreska kuststäder så som Antibes och Cannes som har många underbara stränder.

Nice är även något av en konstnärernas paradise med många kända målare så som Matisse och Chagall som kommer till området för att försöka fånga det underbara ljuset som kan utforskas ytterligare genom en resa till ett av många museum som har hjälpt till att göra Nice till en svensk turist-etta.

https://farm4.staticflickr.com/3551/3293122147_cede0b260c_o_d.jpg

Har ni planerat in nån resa?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

8 Comments

 1. Oj, inte ofta man läser om Tolouse. Vi har faktiskt bott ett par månader i en liten by någon timme utanför Tolouse i riktning ned mot Medelhavet/Spanien, men det var många år sedan nu, Jennifer var 2 år och trivdes riktigt bra. Det är jättefint i den delen av Frankrike.

 2. Vi har inte planerat något…vi är sena med det i år. Det är mycket annat. Hoppas du börjar känna dig bättre. Kram Anette

 3. Jadå en resa i maj & sen en i aug till Grekland fast olika ställen 🙂 hoppas du är bättre kram

 4. Trots att Frankrike inte är ett favoritland har jag varit där flera gånger och Paris har jag besökt fem gånger. En fin stad men till exempel Rom slår Paris med hästlängder!

  I sommar åker vi till Edinburgh och det ser jag fram emot. Men är lite avis på äldsta fröken med sambo vars bröllopsresa går till Zanzibar!

  Hoppas du är bättre nu!

  Kram

 5. Skulle gärna åka t Frankrike 😉 men i sommar blir det en svensk sommar och Grekland!
  Hoppas du mår bättre? Kramar

 6. Frankrike är fint! Vi reste en hel del i Frankrike förra året och gillade framför allt Västkusten (Normandie och Bretagne), Gorge du Verdon och Korsika. I vår/sommar har vi två resor till Kroatien och en resa till Ungern inbokade. Det ser vi fram emot! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *