Gröna Lund Storsatsar på Mat

På lördag den 23 april är det vår på riktigt för då slår Gröna Lund upp portarna för säsongen, gissa vilka som längtar…här hemma.

Spänningen är förstås enorm, är det någon  ny åkattraktion i år, nej det är det inte utan i år har man gjort en rejäl storsatsning på mat och inte mig emot, jag älskar mat, men oftast inte på nöjesparker, men se det kommer det bli ändring på nu, det kan tom bli så att jag vill till Grönan för att få mig en rejäl smak upplevelse.

Totalt har nöjesparken satsat över 10 miljoner på fyra nya matupplevelser och tagit in stjärnkocken Jonas Dahlbom som ledare för projektet.

Instagram media by dianasdrommar - Nu är det #vår #spring på lördag öppnar @gronalund #grönalund #tivoli och dom gör storsatsning på #mat #food älsk på det ? @linizflygiz

Lina och jag var förstås på plats för ta del av nyheterna.

Instagram media by dianasdrommar - Spanar in #grönalund #nyheter som storsatsar på #food #mat #tivoli #grönalund @gronalund #jetlinemilkshakes med @linizflygiz @niehoffs @jessicasundberg72

Hela 4 nyheter inom mat, vad sägs om en Milkshakebar, ett måste på en nöjespark tycker jag, här kan jag tänka mig att hänga en del.

Du kan peka och välja smaker helt själv, till exempel finns Oreo, jordgubbar och mynta och  även en vegansk variant med passionsfrukt och kola.

IMG_8854

Sen har vi Fiesta Taqeria och Bar som jag tror kommer bli min favorit

IMG_8856

Här finns  högrev,  goda pommes på sötpotatis, quesadillas och en hel del annat. De har även både barnmeny och vegetariska alternativ med fänkål, sötpotatiscréme och manchego.

Mums, säger jag.

Sen har vi Hekto BBQ

IMG_8852

Ligger med härlig utsikt över vattnet.

Här köper du allt i lösvikt.

Priset ligger på 45 kr/hg och på menyn finns bland annat långrökt fläsksida , rökt kycklingklubba, Louisiana hot, picklade grönsaker , cole slaw, ja allt du kan tänkas vilja ha på en grilltallrik helt enkelt.

IMG_8849

Och den fjärde nyheten är Biergarten.

Tänk dig oktoberfest hela sommaren, bättre kan det ju inte bli och strunt samma om det regnar, här slipper du bli blöt..

På menyn finns klassiska rätter som bratwurst  österrikisk pressylta med surkål, och fläskschnitzel med kapris och ansjovis.

Det lär ju bli minst 4 besök på Grönan i sommar så jag kan testa mig igenom alla dessa godsaker….

IMG_8851

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

7 Comments

  1. Fiesta låter som något för mig med. Det är så länge sedan jag var på Gröna Lund så jag minns inte vilket utbudet var då, men bra att dom satsar på mat 🙂

    Kram

  2. Bättre mat på tivoli låter toppen då det oftast är skräpmat, fiesta låter som nåt för mig kram

  3. Så mysigt! Förstår att barnen längtar, det är ju så kul med Gröna Lund.Och mat behöver man ju när man är där. Hoppas du är pigg och frisk nu! Ha en fin dag. kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *