Boktips

Jag har läst en hel del riktigt bra böcker i sommar, här kommer mina bästa boktips som alla är så bra att man inte kan lägga dom ifrån sig…

TIGGAREN AV SOFIE SARENBRANT

tiggaren-sofie-sarenbrant-boktips

Den här boken är ett måste, lika bra som Sarenbrants tigigare böcker om inte ännu bättre.

Tiggaren är en historia om maktspel och övergrepp på de som lever i skuggan av samhället. Tiggare på Stockholms gator mördas och placeras på allmän plats för att ge budskapet att tiggare ska icke göra sig besvär med att komma hit, för då går det illa. Det verkar som om någon har utnämnt sig själv till landets (iaf Stockholms) väktare, för att skydda samhället mot parasitangrepp(tiggarna). Det finns dock några som vet sanningen om tiggarmorden och som är beredd att riskera mycket för att sanningen ska komma fram.

störst av allt malin persson gialtostörst av allt malin persson gialto

STÖRST AV ALLT AV MALIN PERSSON GIOLITO

Handling:

Någonting av det hemskaste som kan hända har hänt, en skolskjutning, flera döda och  huvudpersonen, duktiga  Maja, sitter häktad. Maja är helt oskadd, har inte ens ett blåmärke. Hon berättar istället om hur det känns att försöka stoppa ett blodflöde, om hur det låter när en klasskamrat faller i golvet, om hur det känns att sitta i en isolerad cell, saknaden efter sin lillasyster  Lina och allt som hände innan.

Det här är  en thriller, men lika mycket en kärlekshistoria.På Djursholm allmänna gymnasium går inte bara barnen från de förmögna och välartade familjerna. Här finns också Dennis som är flykting, säljer droger och som kanske är äldre än bara 18, men det är omöjligt att bevisa, och Samir som pendlar från Tensta (en timme i varje riktning) där hans föräldrar sannerligen inte äger ett hus med strandtomt som fler av Djursholmklasskamraternas föräldrar göra. Där går bästisen Amanda som Maja . Hemma finns mamma som en kväll på en lyxbåt i södra Frankrike blir så berusad att hon faktiskt äter hela desserten och pappa som önskar att han var en person som rökte gräs ibland (men bara lite!) och tog skateboarden till jobbet. Och hela tiden vet man att historien kommer att utmynna i något fruktansvärt.

Säger bara läs den.

Fler boktips kommer.

Har ni läst några riktigt bra böcker i sommar?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

6 Comments

  1. Tiggaren ligger på mitt sängbord men jag har läst många godingar denna sommar. Kram Mia’http://happyvardag.se/2016/08/01/med-olika-agendor-i-storstaden/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *