Zoegas Coffee By Women (sponsrad video)

Brukar ni välja kaffe, vin etc utefter hur företaget jobbar med jämställdhet, miljö och andra viktiga faktorer?Jag  väljer gärna ekologiskt vin och om jag stöter på ett företag som verkar göra fler positiva saker än deras konkurrent väljer jag gärna det varumärket.N

När ZOÉGAS berättade om sina mål inom jämställdhet blev jag nyfiken. Idag är cirka 50 procent av alla som arbetar med kaffe i världen kvinnor, men mindre än fem procent har ledande befattningar. ZOÉGAS mål är att minst 30 procent av de kaffebönder som utbildas i sina hållbarhetsprojekt ska vara kvinnor.

De kvinnliga kaffeodlarna arbetar ofta kooperativt vilket visat sig vara ett vinnande koncept för en hållbar kaffeodling. De tenderar även att investera sina inkomster långsiktigt såsom i odlingen, sina arbetare, sin familj eller någon sidoverksamhet för att stärka hushållets inkomst. Insatser som möjliggör fortsatt odling samt säkrare försörjning och som säkrar framtidens kaffeodlare.

Att sen Zoegas är galet gott kaffe gör ju saken ännu bättre.

Är du nyfiken på att veta mer? Kika på videon nedan :

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

3 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *