Stadshuskällaren Underbar Miljö Och Mat I Toppklass

Förra söndagen var det ju dags för äventyr – Bloggarna Goes City.

Dagen började på Stadhuskällaren .

stadshuskallaren

Stadshuskällaren är en vacker restaurang som ligger i mysig miljö på Kungsholmen.

 Restaurangen ligger  i Stockholms Stadshus och här bjuds det på modern svensk matlagning med lokal prägel.

Jag vill definitivt hit och äta igen för spana bara in vad som händer framöver på Stadshuskällaren:

Ala cartemeny, Nobelmiddag och festvåning. I december julbord.
Dom lagar Nobelmiddagen.
Årets nobelmiddag kan man alltid äta på Stadshuset, rekommenderas förbokning någon dag innan.
Önskar man kan man förboka vilken Nobelmeny man vill sedan 1901, om man är ett sällskap på minst 10 personer.

Chefs table, det barbordet som är inne i köket. Där kan man förboka plats för 2 personer och äta avsmakningsmeny, snacka med kockarna och vara med där allt händer. Jättepopulärt! Annorlunda restaurangupplevelse.

Det finns även ett mysig cafe och buffé restaurang Ragnars Skafferi, ingång inne på borgargården.

Men denna gång lagade vi vår egen 3 rätters med hjälp av 2 underbara kockar från Stadshuskällaren.

Förrätten föll på mitt bord och till hjälp hade jag Joi och Sofie

043

038

Daen till ära hade vi våra alldeles egna fotografer från Rönnlunds Foto, önskar dom kunde hänga med mig varje dag, för fy sjutton vad proffsiga dom var.

ronnlundsfoto

Hela gänget redo för matlagning

bc10

Team förrätt och bild lånad av Maria som även hon är fantastisk bakom kameran.

Ska väl tillagas att jag kan vara lite farlig med kniven när jag sätter den sidan till….

bc12

Full action i köket, här har vi dom duktiga tjejerna som driver bloggportalen Womsa och dom visade sig inte bara vara bra på att driva Womsa utan dom lagade en himmelsk varmrätt.

bc14

Till förrätt:

083

Förrätt: 2 sorters ostron:

Ostron gurka, röd chili och dill

Ostron med fänkåls sorbet, gotländsk tryffel och poppad svål

086

Varmrätt:

Torsk med variation på blomkål, brynt smör samt sagogryn med pepparrot och gräslök som även finns på Stadshuskällarens meny just nu, galet god säger jag

097

Dessert : Från Bakboxen som jag gärna skulle prova

hamoya

Ett lyxigt vinstbord  från Hamonoya 

Mätta och belåtna rullade vi vidare till nästa ställe….mer om det får ni  veta en annan gång.

Stort tack till Jessica och Nettan som hade anordnat denna helt underbara dag.

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

4 Comments

  1. Så roligt att ni gillade vår hemliga aktivitet för eventet 🙂
    Kan lova dig att julbordet är ett säkert kort i december, så mycket gott!
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *