Nu kan man börja fundera på allt gott man ska baka till dessertbordet på julafton…här kommer en favorit – Pepparkakskladdkaka.
En blandning mellan pepparkaka och kladdkaka så god.
PEPPARKAKSKLADDKAKA
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen nejlika
Går också bra med färdig pepparkakskrydda istället för kanel, ingefära, kardemumma och nejlika
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl, kakao, vaniljsocker, kanel, ingefära, kardemumma och nejlika. Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten. Vänd ner smöret. Häll smeten i en rund form, ca 24-27 cm i diameter. Grädda kladdpepparkakan i mitten av ugnen ca 9-10 minuter. Låt svalna.
Har ni nån favoritdessert på julbordet?
Kram Diana
Jag är ingen dessertmännidka, men den där lät god.
Ljuvligt gott. Kram
Mums!!!! Kram
Slurp så gott! Brödpuddingen igår på Hållbart julbord kan bli en upcoming favorit, annars gillar jag allt 🙂
Kram!
Jag tycker tyvärr inte alls om julmat så i år blir det en kompromiss. Gillar bara julgodiset 😉
Kram
Det lät jättegott. Tack för receptet.
Kram mamma c
Hur gott lät inte det 🙂 kram
Mums vad gott. Kram Anette
Mums! Älskar pepparkakskladdkaka.
kram
Oj, denna måste jag testa. Vad är det för något du serverar till?