Lägg pengarna på rätt saker

 

Om det vore lika roligt att spara som det är att spendera skulle alla göra det, men det går faktiskt ganska lätt att sänka sina utgifter utan att ge avkall på livets goda. Här är några tips på sånt man kan göra för att få mer pengar över:

 

Sälj gammalt

”Den enes skräp är den andres guld” sägs det. En undersökning gjord av Blocket 2010 visar att varje hushåll har fyllt sina förråd med bråte värt i snitt 24 000 kronor. Gå igenom lådor och garderober, så kommer du antagligen att hitta kläder, skor, elektronik och annat som du inte använder, men som absolut inte är värdelöst. Sälj det på Blocket, Tradera eller Facebook. Det är både lönsamt och roligt.

Bildresultat för spara

 

Köp billigt

Kanske är det ännu viktigare att tänka till innan du handlar. En vara blir inte bättre för att den är dyr och prislappen tar man ju bort. Varje gång du ska köpa något, fundera över om du kan hitta en billigare leverantör. Jämför priser på Pricerunner eller Prisjakt, så kanske det slutar med att du handlar på nätet, som på Amazon eller AliExpress. Eller second hand.

Ta med matlåda

En utelunch kan vara ett skönt avbrott i vardagen, men det blir ganska dyrt i längden. Genom att göra lite extra av något gott hemma och ta med sig till jobbet dagen därpå sparas snabbt både hundralappar och tusenlappar. Eller köp med något färdigt från mataffären, som yoghurt, sallad, frukt och bröd.

 

Se över dina räkningar

Har du det mest prisvärda telefonabonnemanget? Finns det billigare elleverantörer? Är dina försäkringar bäst och billigast på marknaden? Det här är frågor de flesta av oss undviker eftersom de är så tråkiga, men det kan bli väldigt lönsamt att lägga energi på det här. Jämför på nätet och fråga kompisar. Kanske kan du lätt pressa ner din månadskostnad bara genom att byta leverantör. Det är inte ens säkert att du behöver byta för att spara pengar, kontrollera att du inte betalar en faktura- eller aviavgift som lätt kan undvikas genom att beställa autogiro eller e-faktura. 25 kronor hit eller dit kanske inte verkar så farligt, men med tiden blir det mycket pengar som går att lägga på roligare saker.

Börja nu

De bästa målen är de som blir av. Gör en lista över hur du ska komma igång med sparandet. Låneförmedlaren Consectors sparplan kanske kan hjälpa dig.

Är ni duktiga på att spara?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

5 Comments

  1. ja, jag är ganska duktig på att spara, men har samtidigt ALLTID dyra ”projekt” på G. Som nu – husbygge… Jag skulle behöva spara varenda krona jag kan,
    men samtidigt så finns det så himla mycket fint som jag vill köpa till huset så det är svårtatt hålla ”plånkan” stängd 😉

  2. Bra tips!
    Jag är bra på vissa saker, när det gäller att spara. T ex så storhandlar jag oftast, och jag fyndar ofta på rea (att köpa julsaker mitt i sommaren kan vara nästan gratis 😉 ) … Ibland rensar jag ut och säljer via Fb, men jag gillar inte riktigt att stämma träff med någon för att leverera ut sakerna 😉
    Tack fina du, för det rosa fina paketet jag hämtade ut igår! Har länkat till din webshop på min blogg idag. Hoppas det kan ge dig någon ny besökare i butiken!
    Kram/Maria

  3. Jag är rätt bra på att ha koll på det där ”tråkiga”, de där fasta utgifterna som går att krympa. Elavtal, räntor och sånt. Bytte nyss försäkringar som blev många tusenlappar billigare. Tycker det är superviktigt att spara o ha koll, o tänka framtid, det gör att man även kan vara trygg i nuet. Jag försöker undvika att spontanshoppa, tänker noga vad jag verkligen behöver. Tråkigt men effektivt. Ja och så äter vi matlådor mycket allihopa i familjen – det är för himla bra. Det som spar mest i vårt hushåll nuförtiden är att barnen blivit vuxna ? Kram Milla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *