Det var alldeles för länge sen jag bakade så igår slängde jag ihop världens godaste sockerkaka – Sandhamnskaka.
SANDHAMNSKAKA
300 g smör eller margarin
3 dl socker
3 tsk vaniljsocker
6 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g sötmandel
Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en 2-liters kakform.
Vispa margarin, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör ordentligt mellan varje ägg. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Klicka ned smeten i formen. Skiva mandeln litet grovt och strö den över. Grädda ca 45 minuter, litet under mitten i ugnen. Pröva med sticka.
Den söta hjärtformen hittar du här
Ha en härlig måndag!
Kram Diana
Åh vad gott! Måste prova att göra den glutenfri.
Kram!
Den såg god ut, ska provas.
Kram mamma C
Ser så god ut.
Smarrigt 🙂 kram å fin måndag <3
Så gott med sockerkaka. Kram.
Smaskigt! Fika är verkligen aldrig fel. Kram Mia
http://happyvardag.se/2017/01/23/nar-man-har-fel-hudfarg/