Kycklinggryta Med Paprika Och Curry

Kyckling är en riktig favorit här hemma och kan varieras i det oändliga.

Kronfågel har kommit ut med en nyhet som jag gillar –små och fina fileèr,

finputsade innerfileèr som är den finaste och möraste delen på kycklingen.

Perfekta när du har bråttom, färdiga att tillaga direkt.

Diana Flobeckers foto.

KYCKLINGGRYTA MED PAPRIKA OCH CURRY

olja
1/2 finhackad lök
500 gram kycklingfile
1 1/2 – 2 msk rödcurry
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
1/2 gul paprika
minimajs / bambuskott ( mängd efter smak och tycke)
1 burk kokosmjölk ( 400 ml)
2 st citrongräs

Gör så här:
Koka riset enligt anvisningar. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken mjuk. Lägg ner kycklingen och rör om så att den får fin färg. Vänd ner rödcurryn och fräs runt. Vänd ner de strimlade grönsakerna & häll över kokosmjölken. Under tiden så kan du ta fram citrongräset. Ta bort det yttersta skalet av gräset, använd den nedersta delen av gräset, den tjocka. Krossa den lite lätt med knivskaftet och finhacka ner den och lägg ner i grytan.
låt sjuda upp i 5 minuter och servera sedan med ris.

Har ni nån favorit kyckling rätt?

Bildresultat för kycklinggryta med paprika

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

7 Comments

  1. jag älskar kyckling äter ju inget annat kött nästan. Att fylla med fetaost och rulla in i bacon går med kalkonbacon och så in i ugnen efter att man brynt dem lite är gott.Härligt recept. jag ska ha lunchgäster på lördag så detta var ett bra tips i rättan tid. Kraaaam pia

  2. Kyckling är verkligen en favorit hos mig och tillagas på många olika vis. Till helgen ska filéer paneras i parmesanost och stekas… Mums 😀

    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *