Så Hittar Du Billigaste Resan

Igår berättade jag ju om att det var dags för en liten resa igen, jag älskar ju att resa så vilken tur för mig att jag reser även i jobbet….

Fick frågan från en läsare hur man hittar billigaste resan och det är något jag är expert på, jag älskar att leta runt efter bästa flyget, lyxigt hotell till bra pris, var hyr man bil bäst osv

Diana Flobeckers foto.

Här kommer några riktigt bra tips för att spara tusenlappar:

1, Boka flyget i god tid, helst ett halvår i förväg för bästa pris, ju längre bort du ska bör du vara ute i god tid.

Jag sitter just nu och letar flyg för sommarens resa till Usa till exempel och priserna ändras varje dag, jag har sett alltifrån 5200:- per biljett till 6600:- beroende på vilken dag jag tittar, allra billigast är det att boka flyg på en torsdag, undvik måndagar då priset går upp ordentligt och många bokar efter att ha suttit och planerat sina resor på helgen.

Allra billigast är det om du väljer att flyga på en tisdag, undvik fredagar och lördagar som är mycket dyrare och väljer du ett kvällsplan ja då kan du komma ännu billigare undan.

Kika också in på flygbolagets sajter, ibland är det mycket billigare.

Kika också på Flygstolar.se

Diana Flobeckers foto.

2, Hur hittar man ett bra hotell till bästa pris då? Boka hotell direkt från hotellets sajt, då får du bäst pris och bäst rum.Kika på tripadvisor vad gästerna tycker om hotellet, det gör jag alltid innan jag väljer hotell.

Billigare att hyra en våning eller villa än hotell om ni är många.

Gillar du att bo på lyxhotell till priset av lågprishotell missa då inte Secret Escapes

Jämföra och googla är det som gäller tills du är nöjd.

Har ni några bra resetips?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

8 Comments

  1. Tack 🙂
    Mer liknande tips tas tacksamt emot.
    Jag älskar också att resa och uppleva men jag väntar ofta för länge innan jag bokar å då är det plötsligt svindyrt.

  2. Flygresor.se har jag konstaterat har de bästa priserna till USA men tror det beror på vart man ska… vi läste någon artikel om att genomsnittligt bästa priser är 55 dagar innan resa men tror det beror på vart man ska. Men som du säger, lönar sig verkligen att åka rätt veckodag o boka rätt dag. Hotell bokar jag gärna via booking.com – eller i alla fall letar hotell för de har bra kartor o sökfunktioner, sen kan man boka på annan sajt. Man hittar sina knep 😄 Jag kan verkligen snöa in på det där – men nu ska vi åka i maj och har inte bokat nåt ännu… Kram

  3. Kan du inte ”jobba extra” med att boka till andra….jag Hatar att kolla runt och tycker bara att det är klydigt. Därför kommer vi aldrig någonstans. Tar liksom bort tjusningen. Kram Anette

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *