Rabarbermojito

Igår kom sommaren, hur härligt är inte det?

Uteserveringarna blommade upp, folk vaknade till liv och kläderna åkte av.

Och jag blev sugen på en sommardrink, en rabarbermojito i poolen fick det bli, inte alls dumt.

RABARBERMOJITO

1/2 lime

6 myntablad

sodavatten

is

6 cl rom

3 msk rabarbersirap

Garnering

myntablad och limeklyftor

Rabarbersirap

1 1/2 dl strösocker

1/2 dl vatten

250 g rabarber

1. Ansa och skär rabarbern i 2-3 cm långa bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt socker och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 10 min. Låt massan rinna av i en sil. Pressa med en sked så att all vätska rinner ut.

2. Häll saften i en kastrull och låt koka utan lock till sirapsliknande konsistens ca 5 min. Låt kallna.

3. Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i klyftor. Blanda limeklyftor, rom, mynta och 2 msk rabarbersirap i ett glas.  Stöt med skaftet av en slev eller trämortel.

4. Fyll på med is och sodavatten. Ringla i 1 msk rabarbersirap. Garnera med ­limeklyftor och myntablad.

Färdig att avnjutas, jag varnar er den är farligt god….

Har ni nån favorit sommardrink?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

7 Comments

 1. Godmorgon Diana,
  Vad gott det ser ut. När jag var yngre gillade jag något så enkelt som Pims- typ vin och sprite. Jag hade läst någonstans att det var Prinsessan Dianas favorit drink och eftersom jag gillade henne ville jag härma 🙂 Snacka om influencer 🙂 När vi bodde i Spanien brukade vi dricks Tinto Verano på våren och sommaren och det är väl rödvin med is och någon slags citronläsk i. Supergott och läskande och inte allt för sött. Nu försöker jag undvika sött och föredrar en gin & tonic, ett iskallt glas prosecco eller något gott Rose.
  Kram och ha en fin helg!
  Anneli i Dalarna

 2. Jag har för mig att du har tipsat om denna förr och jag har blivit så sugen, men såklart glömt den. Men nu SKA jag göra detta som låter så gott!
  Kram o njut av en sommarhelg ☀️ J

 3. Gillar bubbel och så brukar göra vindrinkar. Vitt eller rött med någon god läsk i. Eller Bellini är också gott.
  Kram Mamma C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *