Legoland Billund Och Ambulansfärd

Det killarna såg mest fram emot på vår Danmarksresa var ju förstås Legoland.

Minstingen i familjen kan sitta i flera timmar och bygga med lego och tänk då att komma till en hel värld som består av lego…tom med berg och dalbanor i lego.

Vårt besök blev inte riktigt som vi hade tänkt oss….men så är det ju att resa med barn, det blir aldrig som man tänkt sig….

Man kan väl säga som så att vi gjorde en storstilad entre på Legoland…när vi står längst fram i kön och ska få våra biljetter säger lilla O, mamma jag fick jätteont i magen och huvudet, sekunden senare börjar hans ögon att rulla runt, han säger att han inte kan se och att allt blir svart sen faller han i marken.

Han svimmar av ca 10-15 sekunder, personalen på Legoland var helt fantastiska, kommer med vatten, juice, ringer efter ambulans då dom tycker att han borde undersökas, vi får komma bakom entren i ett rum och vänta på ambulansen, sen blir det ambulans till barnsjukhuset i Kolding ca 1 timme från Billund.

Lina och hennes killar begav sig till Legoland medan vi åkte till sjukhuset.

Vi blir otroligt väl mottagna på sjukhuset, vi får mat,prover tas och lilla O är ganska blek och medtagen och sover mest hela tiden.Jag säger bara wow om dansk sjukvård, tom ännu bättre än svensk, är det något land man ska bli sjuk i så måste det vara Danmark, vi kände oss trygga hela tiden .

Alla prover var bra, tack och lov men lilla O var yr och trött så vi tog en taxi tillbaka till Legoland, där samma tjej som hjälpte oss på morgonen stod och väntade, hon hade egentligen slutat sitt arbetspass för 2 timmar sen men var så orolig och ville stämma av hur vi mådde och vi fick en stor kram av henne, hon hade även fixat en rullstol till O och ett fast pass så han kunde åka karuseller om han ville och orkade utan att behöva stå i kö då han inte orkade gå eller  stå, vilken service, tusen tack Legoland säger jag bara för service utöver det vanliga!

Så var det äntligen dags att utforska Legoland, vi hade 2 timmar på oss och vi blev inte besvikna.

Om det nu är så att man inte gör en sån storstilad entre som vi gjorde och hamnar i rullstol då rekommenderar jag att man köper qbot för att slippa dom långa köerna, väl värt pengarna då man hinner mycket mer och slipper köa.

Här finns flera olika världar som Duplo Land för dom lite mindre barnen, Knights Kingdom, Piratland, Polarland och förstås Ninjago som var en favorit.

Roligast tyckte killarna att det var att åka Vikings river splash ,helt i min smak..en  lugn färd genom ett vikinglandskap, tills man  kommer till en hiss som lyfter upp båten ca 10 meter upp och skickar ner den via en ramp så man landar med ett plask, gissa vem som blev blötast…jo jag, killarna skrattade så dom kiknade för det såg ut som om jag hade kissat på mig!

Bästa berg och dalbanan var Polar -Explorer tyckte killarna, en berg och dalbana som kittlade skönt i kistan.

Man åker in i ett berg, med en topphastighet på 65 km /h stannar till, faller fritt  neråt innan den fortsätter in i ett  polarlandskapet  med isbjörnar och pingviner av lego och i slutet får man se riktiga pingviner.

Xtreme Racers var en annan favorit, berg och dalbana i form av racerbilar som går i en hastighet av 60 km/h så visst finns det attraktioner även för större barn.

Legoland passar både stora och små då det finns något för alla åldrar, en fin park även att gå runt i och titta på alla fina legobyggen, gott om matställen , glass mm om man blir hungrig och det blir man ju av att åka karuseller.

Frihetsgudinnan i lego.

Man kan även bo här och bo i rum med olika legoteman .

Rent och snyggt och en servicenivå utöver det vanliga gör att jag ger Legoland högsta betyg och gärna kommer tillbaka.

Har ni varit på Legoland?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

17 Comments

 1. Men stackars !! Vilken otur 🙁
  Tur att det gick så bra som det gick dock, och jag hoppas han mår bra nu !
  Jag har vara vart på Legoland i Florida, och Viggo ÄLSKADE det !
  Kanske kommer vi iväg till Danmark någon gång oxå. Dock inte den här sommaren…

  Älskar smoothies ! Gör även frozen drinkar i den där lilla blendern. Perfekt för varma sommarkvällar på altanen, med eller utan gäster 🙂
  Kram

  • Ja verkligen, tack och lov mår han bättre nu, mitt mammahjärta höll på att gå itu av oro kram

 2. Tur att det gick bra 🙂 blev verkligen sugen på att ta familjen till Legoland nu, var är bäst att bo på Legoland eller Lalandia?kram

 3. Hmm…du ska ju alltid vara värst 😉😇 …fniss fniss 😌 Undrar bara vad det var som fattades lilla O, kanske var det spänning och förväntan som ställde till det för honom 💙?! Skönt att han mår bra nu 👍 Kramen om ❤

 4. Åh, vad mysigt det ser ut, häftigt med allt i lego 🙂 vet några som skulle vilja åka dit kram

 5. Åh vilken dramatik, men vad bra att du kände dig så omhändertagen, man får ju en puls på 2000 när det händer nåt med kidsen….
  Vi var på Legoland för några år sedan, bodde inte i anslutning utan tog en heldag där när vio tillbringade resten av veckan i Skagen.

  Kram Jenny

  • Ja, pulsen var hög, tur att vi blev så väl omhändertagna 🙂 annars hade nog jag svimmat med..;) kram

 6. Men fy vad otäckt. Skönt att han ändå mådde skapligt efter undersökningarna. Jag och maken var med barnen på Legoland 2011 och vi har bara positivt att säga om det. Det är ett riktigt roligt ställe.

 7. Älskar Legoland! När vi var hemma i Sverige för något år sedan så åkte vi dit. Så häftigt.

  Jag brukar säga till mina barn, blir ni sjuka när vi är i Sverige så åker vi till Danmark. Deras sjukvård är fenomenal.

 8. Men oj. Kan det varit förväntan som ställde till det med bltr fall eller nåt. Bra att det gick bra iaf. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *