När det ska firas här hemma då blir det ofta nån variant av kladdkaka och igår blev det en Nutella kladdkaka.
Och den blev precis sådär kladdig och god som den ska vara med en touch av nutella, mums säger jag och jag kan lova att det inte finns en smula kvar…
NUTELLA KLADDKAKA
Ca 12 bitar
175 g smör, smält
3 dl strösocker
½ dl kakao
1 krm salt
2 dl Nutella
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg
Garnering
½–1 dl Nutella om du vill
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och tillsätt strösocker, kakao och salt. Blanda ordentligt. Rör ner Nutella, vetemjöl och ägg. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), 23–24 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i i 26–28 min. Låt den svalna i formen. Låt den gärna stå i kylen ett par timmar innan den serveras, då blir den härligt kladdig i konsistensen. Ringla eller spritsa Nutella på toppen den kallnat. Servera gärna med en klick vispgrädde eller vaniljglass.
Har ni nån kladdkaksfavorit?
Kram Diana
Förstår att det inte finns något kvar när den kakan ställs fram på bordet.
Kram mamma c
Men gud så gott kram
Mums .) nutella är så gott kram
Den bjöd syster min på. Så god!
Kram
Mums så gott kram
Kan tänka mig att nutellakladdkaka är gott! KRAM