Höstens Nyheter Från Kronfågel

När Kronfågel bjuder in till sin årliga höstlunch då ser man till att vara hungrig för att få plats med alla godsaker som erbjuds.

Häromdagen var jag där och smakade på alla spännande nyheter, vad sägs om kycklingköttbullar  som produceras av Kronfågels svenska gårdskyckling och tillagas i Sverige. Kötthalten är 70% och du hittar dom  i affärens kyldisk .

Kronfågel har gjort en undersökning och kommit fram till att  var tredje måltid lagas  av en man men när det kommer till kycklingrätter är det än så länge mest kvinnor . Men det vill Kronfågel  ändra på och släpper nyheten KycklingSteak  som ska tilltala männen, men den tilltalade även mig, mums säger jag.

KycklingSteaken är stor, saftig, stektålig och  smakrik urbenad kycklingklubba. Den passar utmärkt att både steka och grilla, misstänker att männen kommer att älska att lägga den på grillen.

Höstens tredje nyhet är att Kronfågel lanserar fryst ekologisk Bosarpkyckling ,vi fick äta en Bosarpsfärsbiff som var gjord av Bosarp ekologisk kycklingfärs .

Vid spisen var som vanligt Magnus Albrektsson, skulle önska att han befann sig i mitt kök varje dag för han är magisk vid spisen.

Dagens Meny:

Meny: Friterade citron- och vitlöksmarinerade Bosarps vingar med rökt paprikadipp

 Anchochilidoftande KycklingSteak med sockerärtscoleslaw, och tomatsalsa

Köttbullar med asiatisk sobanudelsallad, shirachamajjo, broccoli och shiitakesvamp

Smörrebröd med Bosarpsfärsbiff med gräddkokta kantarelller och picklad rödlök

 Mörk chokladcréme med salt karamellglass och karamelliserade nötter.

Alla recept hittar ni här.

Vi äter kyckling minst 2ggr i veckan, hur ofta äter ni kyckling?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

7 Comments

  1. åh va mycket gott !!
    När jag jobbade på krogen för många år sedan fick vi kyckling ( eller lax ) så gott som varje dag till personalmat vilket resulterade i att jag var sååå LESS på det !
    Nu har jag dock fått tillbaka suget efter framför allt kyckling, och vi testade en ny kycklingfavorit tidigare i veckan.
    tacos på kycklingfärs !
    Sååååå gott !!

    Kram

  2. Minst en gång i veckan och i dag är det dags. Blir ädelostfyllda filéer som lindas med bacon. Husse är dock inte så förtjust i kyckling utan tycker det är lite smaklöst. Tror att kyckling uppskattas mer av kvinnor!

    Kram

  3. Intressant detta med kvinnor och män! Hos oss är det alltid Peter som lagar mat. Vi äter fisk ca fem dagar i veckan. De andra dagarna kan det bli kyckling, kalkon, kassler, lamm, vegetariskt eller kanske något annat. Jag gillar kycklingvingar och kycklinglår eller smakrika rätter med kyckling, typ asiatiskt eller wraps eller nåt.

Lämna ett svar till Liniz Travel Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *