Höstig Kycklinggryta

Efter att bara ha ätit soppor och flytande i flera dagar var det riktigt gott med mat, gjorde en höstig kycklinggryta med kantareller och syltlökar, mums.

KYCKLINGGRYTA MED KANTARELLER

280 g bacon, fint skuren
8-10 små syltlökar
300 kantareller
4-5 dl vatten
1 kycklingbuljong
3 dl vispgrädde
svartpeppar
lite soya
2 msk maizena
3 msk vatten
ev salt

Kycklingfiléer 
2 msk olja
strimlade kycklingfileer
salt
svartpeppar
smör

vitlökssalt

Stek bacon i en stor stekpanna  tills den fått lite färg. Tillsätt lök och kantareller och stek hårt tills allt vatten (från kantarellerna) är borta och allt blir knaprigt.
Tillsätt vatten och buljong och låt koka ihop i ca 3 minuter. Tillsätt grädde, svartpeppar och soya. Låt sjuda på svag värme i ca 3 minuter. Blanda maizena och vatten i ett glas och häll lite i såsen tills såsen blir krämig.

 Stek kycklingfiléerna i rikligt med smör och olja och krydda.

Lägg i dom i såsen och servera med ris eller potatis och en grönsallad.

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

5 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *