Efter att bara ha ätit soppor och flytande i flera dagar var det riktigt gott med mat, gjorde en höstig kycklinggryta med kantareller och syltlökar, mums.
KYCKLINGGRYTA MED KANTARELLER
280 g bacon, fint skuren
8-10 små syltlökar
300 kantareller
4-5 dl vatten
1 kycklingbuljong
3 dl vispgrädde
svartpeppar
lite soya
2 msk maizena
3 msk vatten
ev salt
Kycklingfiléer
2 msk olja
strimlade kycklingfileer
salt
svartpeppar
smör
vitlökssalt
Stek bacon i en stor stekpanna tills den fått lite färg. Tillsätt lök och kantareller och stek hårt tills allt vatten (från kantarellerna) är borta och allt blir knaprigt.
Tillsätt vatten och buljong och låt koka ihop i ca 3 minuter. Tillsätt grädde, svartpeppar och soya. Låt sjuda på svag värme i ca 3 minuter. Blanda maizena och vatten i ett glas och häll lite i såsen tills såsen blir krämig.
Stek kycklingfiléerna i rikligt med smör och olja och krydda.
Lägg i dom i såsen och servera med ris eller potatis och en grönsallad.
Kram Diana
Låter riktigt gott. Hoppas du mår bättre nu. Kram
Kycklinggrytor är alltid ett säkert kort! Hoppas du mår bättre nu.
Kram
Mums vad gott kram
Det där lät gott.
Kram mamma c
Den ser superfin ut. Älskar grytor och soppor. Särskilt denna årstid. Kram och krya på sig
Kram Rektorskan