Dubai Ett Fantasiland

Det är lätt att förstå Dubais växande popularitet bland turister. Här finns alltifrån vita stränder, vajande palmer och salta bad världens största shopping galleria och ett pulserande stadsliv.

Det känns  som att befinna sig i ett fantasiland, där möjligheterna är oändliga och allt är perfekt och perfekt vill man ju ha det på semestern.

Den som vill ha lyx har kommit rätt. Här finns några av världens lyxigaste hotell som sjustjärniga Burj Al Arab, där en afternoontea rekommenderas starkt och gillar man shopping kan man gå loss i Dubai mall och Mall of Emirates, där lyxmärken trängs med budgetkedjor och restauranger och caféer är oräkneliga.

Tröttnar man på att shoppa finns  här  mycket annat att göra, som skidbackar, akvarium, biografer och isbanor – allting inne i galleriorna. Passa samtidgt på att åka upp i världens största byggnad – Burj Khalifa när du är i Dubai Mall och bänka dig på nån mysig restaurang efter det och se den fantastiska och välkända fontänshowen.

Eller varför inte en ökentur i jeep där resan är lika spännande som den mest fartfyllda berg och dalbana.

En tur till Souk Madinat rekommenderar jag varmt för en abratur, shopping i souken och avsluta med en fantastisk måltid vid vattnet, magiskt.

Vill du slippa allt det turistiga, ta då en tur till guld eller krydd souken där du kan köpa guld och kryddor till riktigt bra priser.

För varje gång jag är här, vill jag bara hit igen.

Visst blir man sugen på att åka hit?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

9 Comments

 1. Hej Diana,
  Vad trevligt ni har det! Ja, precis…Förenade Arabemiraten är verkligen ett fantasiland. En sådan plats med så mycket överflöd byggt mitt ute i öknen. Allt som fins är skapat av människor, och golfbanan drar mer vatten om dagen än hela Stockholms kommun gör av med på en dag. Men så är det när man skall ha gräsmattor i öknen. I UAE existerar enorm rikedom sida vid sida med ett enormt förtryck och fattigdom.
  Ha det gott!
  Kram,
  Anneli

 2. Ja, det är verkligen en häftigt land och jag är så nöjd med vår resa dit både när det kommer till boende, väder, shopping, mat mm. Men jag tror inte det kommer bli så många fler resor just till Dubai – nu är jag nyfiken på att se något annat 🙂

 3. Jag har aldrig varit sugen på Dubai men borde kanske ge det en chans trots allt. Ha en fin helg. Kram Åse

 4. Magiskt ! Skulle så himla gärna vilja åka dit !
  Min fråga är dock – Är det så dyrt som det sägs att ”leva, äta, upptäcka, shoppa” där ?
  Eller är det lite överdrivet, allt det som sägs ?
  Kram

 5. Åh skall verkligen bli helt fantastiskt att åka dit i juni!!
  Svar: Jamen ja det har jag sett på instagram, måste in och kika mer på din blogg! Aldrig fel med olika tips! Ja alltså Atlantis The Palm är ju en upplevelse bara i sig skall bli otroligt häftigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *