Brösarps Äggakaka

Brösarps Gästgiveri har blivit

Utnämnda till Årets Skånska Destination 2017 av Skånska Gastronomipriset och är berömda för sin galet goda äggakaka och det märktes i restaurangen som var nästintill fullsatt när vi var där, på varenda bord stod det en äggakaka och ljuvliga dofter spred sig i restaurangen.
Jag har förstås snokat reda på receptet.
Äggakaka 4 personer
10 ägg, 5 dl vetemjöl, 1 l mjölk, 1 dl socker och 1 tsk salt.
Vispa ägg, mjöl, salt och socker till en jämn smet. Tillsätt mjölken. Stek i smör. Putta med en stekspade från kant till mitt tills äggakakan har stannat och fått färg. Vänd den sedan och stek den gyllenbrun på andra sidan.
Servera med rårörda lingon (färska lingon som blandas med socker) och knaperstekt fläsk.
 Har ni testat äggakaka?
kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

6 Comments

  1. Oj låter mäktigt detta, inte min typ av mat.
    Svar: Tack är så himla nöjd med dem, mina absoluta favoriter att använda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *