Så Kan Du Minska På Stressen

Stress är inte bra, man kan faktiskt dö i förtid av ekonomisk stress

! Så vad ska du göra om du känner att du har så mycket att stå i och så en massa bekymmer på det? Det finns saker som man kan göra för att minska på stressen. Framförallt så gäller det att ändra livsstilen och att inse att det inte kommer att gå att göra allting på en gång. Om du blir starkare både fysiskt och mentalt så kommer du att klara kraven på jobbet och hemma bättre så här är några smarta saker du kan göra för att stärka dig själv.

MER TID ÖVER FÖR KUL

Även hästar får vila och du måste inse att du inte kan fortsätta att ånga på som en galning utan att det påverkar din hälsa. Det är numera välkänt att kroppen tar stryk av stress

så se ledighet som en investering i din framtid. Om du vill räcka lite längre och vara en glad och trevlig människa på ålderns höst så måste du se till att få tid över för kul. Om det inte finns någon tid så skapar du den. Kunder, arbetsgivare, läxor och annat kan vänta!

Bli medlem på ett casino som Casumo och dra nytta av en Casumo bonus

som ger dig mer underhållning för pengarna. Ta en paus mitt på dagen och spela lite spel. Det kanske låter som helt galet och något som bara barn får göra men vuxna behöver också leka. Kanske kan du ordna med en kul lek med dina kollegor. Det krävs inte så mycket för att man ska få skratta lite och spänna av. Spel och lek är något som kommer att hjälpa dig att stressa av.

MOTIONERA MERA

Va?! Du kanske tänker att det här låter helt fel. Du orkar ju knappt gå uppför trappen därhemma efter en lång arbetsdag. Och hur ska du få tid för träningspass? Det här är tid som gör dig väl och du behöver inte bli medlem på ett gym för att röra på dig. Börja promenera till jobbet. Ta snabba promenader med en vän och prata samtidigt eller kör löp pass. Det går att finna olika sätt att få motion på och det här är något som är kul och som samtidigt ger dig mer kraft till allt annat.

ÄT PÅ RÄTT SÄTT

Maten du får i dig kan ha vitaminer och mineraler som gör dig gott. Det behöver inte bara vara nyttig mat. Mörk choklad kan stimulera din hjärna med serotonin som gör att du blir gladare. Det är viktigt att vara glad. När du ler eller skrattar så trycks oro och stress undan. Det är också därför som folk tycker att det fungerar så bra med skratt-terapi. Men maten du äter behöver inte bli så komplicerad. Betänk vilken skillnad det kan göra om du introducerar lite mer grönt i din kost. Lär dig mer om mat som är bra för hjärnan och som ger energi.

MUSIK KAN BOTAALLT!

Musiken är också ett viktigt hjälpmedel då man vill slåss mot stress. Se till att lyssna på musik som du blir lugn av. När stressen kommer som ett tåg rätt emot dig så drar du igång klassisk musik eller andra toner som du vet att du lugnas av. Det kan också vara bra att lyssna på musik med texter som du blir glad av. Ibland så kan det hjälpa att man liksom tar sig till en annan värld genom att höra musik som handlar om andra människors liv.

Bildresultat för musik kan bota allt

Precis som musik kan få dig att drömma dig bort så kan det vara skönt att då och då koppla av med lite film. I filmens värld så är det ingen som kommer be dig om att skynda dig med projektet eller annat som känns stressande. Se sådant som du mår bra av. Undvik skräck och filmer om påminner alltför mycket om det som du oroar dig för.

 Hur gör ni när det blir för stressigt?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *