Snart är det äntligen dags för Lakritsfestivalen, en dröm för någon som älskar att frossa i lakrits, faktiskt världens största lakrits fest.
14-15/4 fylls annexet i globen med lakrits, det har blivit en tradition att jag och killarna åker dit, så gissa om dom längtar…
Att baka med lakrits är något jag gillar och slänger gärna i lakritspulver lite här och där, lakritskladdkaka är en riktig favorit.
LAKRITSKLADDKAKA
Form cirka 22-24 cm
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
2 nypor med flingsalt
lakritspulver efter smak
Servera gärna med hallongrädde: lättvispad grädde, lite vaniljsocker och lätt mosade färska hallon
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Strö i lakritspulver efter smak. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten i formen. Ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och ställ svalt i minst 4 timmar eller gärna över natten.
Servera med hallongrädde.
Mums så gott.
Kram Carin
Lakrits är så gott.
Kram!
Mums älskar lakrits kram
Den där såg inte dum ut! Jag har aldrig bakat med lakrits, som jag ju gillar! Ska ha hit några tjejer från jobbet i nästa vecka, kanske man ska bjuda på detta? Lakritspulver, vart hittar jag detta?
Ja men blir det en favorit i repris eller?! 😉 jag är ledig på lördagen men stand by p
Söndagen kramar
Mums, mums, mums!
Kram, Anneli