Godaste Kladdkakan

När det ska firas här hemma då blir det ofta nån variant av kladdkaka då alla älskar det och igår blev det en riktig favorit- Nutella kladdkaka.

Och den blev precis sådär kladdig och god som den ska varaoch nutellan gör att den blir extra god,den gick åt i ett nafs och det fanns inte en smula kvar…

NUTELLA KLADDKAKA

Ca 12 bitar

175 g smör, smält
3 dl strösocker
½ dl kakao
1 krm salt
2 dl Nutella
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg

 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader.  Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och tillsätt strösocker, kakao och salt. Blanda ordentligt. Rör ner Nutella, vetemjöl och ägg. Blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), 23–24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i  ugnen i  i 26–28 min. Låt den svalna i formen. Låt den gärna stå i kylen ett par timmar innan den serveras, då blir den härligt kladdig i konsistensen. Ringla eller spritsa Nutella på toppen den kallnat. Servera gärna med en klick vispgrädde eller vaniljglass.

Har ni nån kladdkaksfavorit?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

5 Comments

  1. Tack för tips!
    Jag är lite konstig ,för jag är inte så förtjust i sötsaker, men min man däremot, äter socker för två istället, haha! Och han älskar choklad! Visst kan jag äta lite kladdkaka, allra helst med grädde till! Så tack för tipset, den ser smarrig ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *