Förra veckan var jag på en trevlig presslunch och lanseringen av en ny spännande rätt från Hälsans Kök – Pulled Beans.
Visste ni att köttindustrin släpper ut enorma mängder koldioxid, men sånt man inte tänker på är även mängderna vatten som går åt för att producera kött till exempel.
Hälsans Kök vill att det ska vara både lätt och gott att hitta vegetariska alternativ för att spara på miljön så därför lanserar dom nu ytterligare ett gott alternativ till kött.
Vi fick smaka på tre olika rätter där man bytt ut kött mot Pulled Beans..
Första rätten var pitabröd fyllt med pulled beans och lite annat gott, andra rätten vi fick smaka på var en asiatisk rätt med glasnudlar, pulled beans, bönor, grönkål och nötter, riktigt god och min favorit av rätterna och rätt nummer tre var ett
tunnbrödstaco som man vek ihop, med pulled beans, kantareller, champinjoner och lingon.
Den här rätten hade tydligen årets kock blivit serverad och trott att det var kött. Han kände alltså ingen skillnad alls i varken smak eller konsistens och det gjorde faktiskt inte jag heller.
Så är man en riktig köttälskare men vill vara snäll mot miljön och byta ut till ett vegetariskt alternativ då är pulled beans ett riktigt bra alternativ.
Jag testade Pulled Beans på barnen för att se om dom märkte någon skillnad..2 av 3 märkte ingen skillnad och tyckte att det var jättegott.
Jag gjorde det enkelt för mig och stekte pulled beans , hällde på faijitas krydda och la i ett tortillabröd tillsammans med riven ost, guacemole, tomater, gurka och sallad, blev galet gott och kommer definitivt äta igen.
Brukar ni äta vegetariskt?
kram Diana
Åh det ser jätte gott ut. Ses sen längtar kram
Tack för tipset, måste jag kolla in lät jättegott, ja är alldeles för dålig på att äta vegetariskt kram
Det händer att det blir vegetariskt och detta såg gott ut.
Kram Carin
Vi har ett vegetariskt alternativ varje dag i skolan så det blir flera gånger i veckan.
Kram