Höstig Gryta Med Kantareller

Lördag och ledigt, vad passar väl bättre än en höstig gryta med kantareller?

Idag blir det en lite lyxigare gryta med kalv, jag kan lova att den smälter i munnen.

KALVGRYTA MED KANTARELLER

4 portioner

600 g kalv/grytbitar

1 liter kalnbuljong

2 dl sherry

8 smålökar

200 g kantareller

2 dl vispgrädde

maizena att reda med

Så här gör du

  1. Bryn köttet i smör i en gryta. Tillsätt 3/4 av sherryn och kalvbuljongen. Sjud cirka 1 timme tills köttet börjar bli mört.
  2. Skala smålöken. Bryn löken i smör tillsammans med kantarellerna. Lägg över i grytan med köttet. Häll i grädden och sjud upp. Red av med majsena utrörd i lite vatten.
  3. Smaka av med resterande sherryn och salt och peppar.
  4. Garnera med lite plockad färsk timjan.

Vad ska ni äta för gott idag?

Kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

6 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *