Det var alldeles för länge sen jag bakade, men i helgen slängde jag ihop dessa favoriter som gillas av hela familjen:
NUTELLA BROWNIE
175 gram mjukt smör
3 dl strösocker
1½ dl kakao
½ dl ljus sirap
1 krm salt
3 ägg
1½ dl vetemjöl
c:a ½ burk nutella
Vispa smör och socker poröst med elvisp. Blanda i kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vispa mellan varje. Vänd sist ner mjölet i smeten. Smörj en form på c:a 20×30 cm eller täck med bakplåtspapper, och fyll formen med smet. Klicka i nutellan och rör runt den med en kniv så det blir någorlunda jämnt över hela. Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader i 15-25 minuter. Prova med en sticka som ska vara lite kladdig. Låt svalna helt, gärna i kylskåp, och skär sedan upp i rutor. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.
Kram Diana
Så gott det där såg ut.
Kram Carin
Mums vad gott, här ska bakas kram