Bara två veckor kvar till julafton, längtar ska bli så himla mysigt.
Har börjat lite smått med julgodiset och julbaket och igår åt vi kyckling med smak av julmust.
Ett gott och enkelt recept med juliga smaker.
Julmustkyckling
600 g kycklingfile
Olja
0.5 msk vetemjöl
2 dl julmust
1 dl grädde
1 tärning kycklingbuljong
1 tsk mald ingefära
2 tsk kinesisk soja
Skiva fileerna o bryn i lite olja (ska inte genomstekas), strö vetemjöl över kycklingen o rör runt lite. Tillsätt julmust, grädde, buljong, ingefära o soja. Koka under lock i ca 10 minuter. Servera m ris o en sallad.
Olja
0.5 msk vetemjöl
2 dl julmust
1 dl grädde
1 tärning kycklingbuljong
1 tsk mald ingefära
2 tsk kinesisk soja
Skiva fileerna o bryn i lite olja (ska inte genomstekas), strö vetemjöl över kycklingen o rör runt lite. Tillsätt julmust, grädde, buljong, ingefära o soja. Koka under lock i ca 10 minuter. Servera m ris o en sallad.
Lät mycket gott, men här hittar jag nog ingen julmust. Kanske på Skandinaviska butiken.
Kram Carin
Mums lät gott kram
Det lät gott och samtidigt så lättlagat! Kommer nog att testas till helgen .D
Kram
Åh lät såå gott kram