Bäst av allt på julbordet är väl ändå dessertbordet.
Det ska förstås vara fullt av godsaker att välja på, en favorit är denna galet goda Saffrans Kladdkaka.
SAFFRANS KLADDKAKA
100 g smör
1/2 g saffran
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker.
2 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175°C.Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Rör ner saffranet. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter.Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. Häll smeten i formen.Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna i formen på galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.Till servering: Servera gärna med hallon eller rårörda lingon och vispad grädde.
Har ni nån favorit på dessertbordet?
Kram Diana
Visst är dessertbordet gott på ett julbord. Ha en fin Luciadag.
Kram Carin
Saffranskladdkaka är definitivt en av dem!
Kram
Dessertbordet är bäst och denna vill jag ha med kram